Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kozák po konci ve Spartě míří do Maďarska, stejně jako další Čechy ho zlákal "Orbánův" klub

Bývalý král střelců první fotbalové ligy Libor Kozák, kterému vypršela smlouva v pražské Spartě, se stal posilou maďarského celku Puskás Akadémia, klubu z vesnice Felcsút, který před 16 lety založil nynější maďarský premiér Viktor Orbán.

Dvaatřicetiletý útočník je další akvizicí Puskás Akadémie z české ligy. V úterý do klubu přestoupil z Baníku Ostrava obránce Patrizio Stronati. Od loňska v týmu působí bývalý olomoucký záložník Jakub Plšek i exslávista Rumun Alexandru Baluta. Mužstvo vede někdejší liberecký kouč Slovák Zsolt Hornyák.

Kozák si vyzkouší další zahraniční angažmá. V roce 2008 se vydal z Opavy do Lazia Řím, v Itálii hrál také za Brescii, Bari a Livorno. Působil také v Aston Ville, za kterou si zahrál anglickou Premier League.

Jeho kariéru poznamenala zranění. Předloni se vrátil do české ligy a po vydařeném půlroce v Liberci ho angažovala Sparta. V sezoně 2019/20 se stal se čtrnácti brankami králem střelců. V uplynulém ročníku i kvůli zdravotním problémům odehrál jen 14 ligových zápasů, v nichž dal čtyři góly. V reprezentaci odehrál devět zápasů a vstřelil dvě branky.

Puskás Akadémia skončila v maďarské lize na druhém místě a bude hrát kvalifikaci Evropské konferenční ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články