Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kozák po hattricku: Pořád jsem věřil, že umím dávat góly

Libor Kozák pomohl Spartě druhým hattrickem v ligové kariéře porazit Karvinou 4:0. Třígólové představení proti Slezanům se však od toho prvního výrazně lišilo. Zatímco Karviné nastřílel všechny branky ze hry, první hattrick ještě v dresu Liberce zaznamenal v dubnu proti Slovácku pouze z penalt.

Libor Kozák ve sparťanském dresu
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"To je úplně jiná situace. Byla to větší kuriozita, víc se o tom mluvilo. Furt to jsou góly, i z penalt, i když si řeknete, že jsou lehčí. Pokud pomůžou týmu vyhrát, jsou stejně cenné úplně všechny," řekl Kozák.

"Jsem rád, že mi to tam padlo. Kluci mi to tam výborně dali, Hložan (Hložek) a Háša (Hašek), o to to bylo jednodušší. Jsem rád, že to pomohlo k vítězství. Je třeba se od toho odrazit. Na celém týmu to po dvou prohrách (se Slavií a Plzní) trochu leželo a je super, že jsme to zvládli," uvedl třicetiletý Kozák.

Skóre otevřel ve 14. minutě po Hložkově přihrávce. "Po tom gólu jsme nehráli úplně ideálně, bylo to trochu pod dekou. Po nástupu do druhého poločasu šlo vidět, že jsme byli odhodlaní. Po druhém gólu to bylo dobré. Bylo důležité, že jsme zůstali trpěliví, a hlavně jsme udrželi nulu, to byl dneska základ. Kluci to dneska vzadu zvládli," těšilo Kozáka.

Další dvě branky přidal v rozmezí 51. až 59. minuty. "Každý gól pomůže na sebedůvěře, když to tam nepadá. Někdy to tak chodí. Moje vnitřní nespokojenost tam byla. Ale pořád věřím. Vím, že umím dávat góly. Teď to tam padlo a doufám, že to tak půjde dál," konstatoval odchovanec Opavy.

Kozáka potěšila důvěra trenéra Václava Jílka, který ho postavil do základní sestavy ve třetím soutěžním duelu po sobě. Před utkáním s Karvinou se přitom trefil pouze třikrát ve 14 soutěžních zápasech.

"Důvěra je důležitá, každému hráči pomůže. Vždycky jsem se soustředil na svůj výkon, abych dával góly. Vím, že jsem jich mohl dát víc. Tohle je minulost, je třeba se koukat dopředu. Dneska to vyšlo a příště jedeme do Teplic a je třeba to znovu zvládnout," prohlásil někdejší útočník Lazia Řím nebo Aston Villy.

Kozákův povedený výkon potěšil také Jílka. "Největší satisfakce je to pro Libora samotného. Vidíme, co všechno tomu dává, jakým způsobem se mu v předešlých zápasech nedařilo. Doufám, že to bude ten pravý impulz pro něho i pro tým a že v tom bude pokračovat. Bylo by to zapotřebí. Jsem za to strašně rád. Na druhou stranu si dobře uvědomuju, že to není otázka jenom jednoho zápasu, že je potřeba ten výkon potvrdit i v dalších zápasech," konstatoval bývalý kouč Olomouce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články