Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kozák má v noze titanovou tyč

Praha/Birmingham - Český reprezentant Libor Kozák začíná dlouhou rekonvalescenci. V noze má titanovou tyč, která mu pomáhá v léčbě zlomeniny holenní a lýtkové kosti. Minulý týden útočník Aston Villy úspěšně absolvoval operaci, a i když kvůli zranění přijde o zbytek sezony, věří, že to nepřibrzdí jeho dobře rozjetou kariéru. Mrzí ho však, že nebude u budování nové reprezentace pod trenérem Pavlem Vrbou.

Libor Kozák
zdroj: avfc.co.uk

Kozák se zranil minulý čtvrtek na tréninku při střetu se spoluhráčem. "Míč se dostal mezi mě a spoluhráče, a jak jsem se k němu chtěl dostat, kluk od nás z týmu šel do souboje skluzem. Nevím, jestli nemohl zvolit jinou variantu, ale stejně s tím už nic nenadělám," řekl Kozák.

V prvních vteřinách si ani neuvědomoval, že utrpěl vážné zranění. To zjistil až ve chvíli, kdy se na nohu podíval. "Hned po souboji jsem chtěl normálně vstát, ale když jsem viděl tu bouli na noze, tak bylo jasné, že to asi nebude jen tak. Hodně to bolelo a tušil jsem velký problém. To se také hned potvrdilo," dodal.

Na druhou stranu měl však i štěstí v neštěstí. "Měl jsem kosti čistě zlomené na stejném místě a operace byla podle lékařů bez sebemenších komplikací," řekl Kozák.

S titanem, ale bez sádry

Lékaři mu voperovali do nohy titanovou tyč, nemusí tak mít sádru. "Mohu nohou hýbat aspoň v kolenu a v kotníku. Čeká mě ještě týden absolutního klidu a takových šest týdnů na zraněnou nohu vůbec nebudu moci došlápnout. Až odhodím berle, tak bych se na pár dní podíval domů do Opavy a pokračoval v rehabilitaci tam. Je přede mnou dřina a dlouhá cesta, abych se dostal zpátky," tuší Kozák.

Nezapírá, že ho zranění štve, protože bojoval o místo v základní sestavě Aston Villy, za kterou dal na podzim čtyři góly. "Nebudu tajit, že naštvaný jsem. Jsem na půl roku mimo, navíc se to stalo při tréninku. To všechno je dost mrzuté. Než se to stalo, cítil jsem se fyzicky i herně velmi dobře. To je teď pryč, přišel jsem o spoustu velkých zápasů i o nároďák. Velká škoda," řekl Kozák.

Mrzí ho také, že nebude u budování nové reprezentace. "Samozřejmě, od nároďáku jsem si dost sliboval. Mění se tam spousta věcí, přišel nový trenér a moc jsem se těšil na spolupráci. Teď mě to mine. Potěšil mě aspoň telefonát od pana Vrby s přáním rychlého uzdravení," řekl autor dvou reprezentačních gólů v osmi zápasech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články