Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kozák dvěma góly poslal Lazio dál, prosadil se i Dočkal

Trondheim -Útočník Libor Kozák vstřelil dva góly Lazia, které doma porazilo v odvetě 4. předkola Evropské ligy 3:1 slovinský tým Mura a pohodlně si zajistilo účast v základní skupině. Rosenborg Trondheim postoupil i díky gólové asistenci Bořka Dočkala, když po úvodní remíze 1:1 postup vybojoval výhrou 2:1 nad Legií Varšava. V další fázi je i Jan Lecjaks s Young Boys Bern a reprezentant Jaroslav Plašil s Bordeaux.

Libor Kozák
zdroj: AP autor: Boris Grdanoski

Kozák otevřel skóre duelu po přihrávce Zárateho ve 30. minutě, jeho argentinský kolega z útoku pak skóroval tři minuty před přestávkou a zdvojnásobil náskok Lazia z úvodního duelu. Druhá branka českého útočníka přišla deset minut po poločase a Římané si i přes snížení Travnera v závěru v pohodě pohlídali postup.

Rosenborg doma prohrával od 36. minuty po brance Ljuboji, jenže v posledních 21 minutách předvedl obrat. Vyrovnávací gól připravil centrem na hlavu Reginiussena ze standardní situace záložník Dočkal, který i v úvodním duelu vstřelil jediný gól svého týmu. Když už se v Trondheimu blížilo prodloužení, odvrátil ho tři minuty před koncem střídající útočník Diskersund.

Základní skupinu si zahraje i obránce Jan Lecjaks s Young Boys Bern. Dvaadvacetiletý obránce vystřídal v 34. minutě zraněného Raimondiho a byl na hřišti u porážky 0:2 s Midtjyllandem, ta ale v kombinaci s předchozí výhrou 3:0 venku stačila.

Dramatický závěr zažil v domácím duelu proti Crvené Zvezdě Bělehrad záložník Bordeaux Jaroslav Plašil. Jeho tým minutu před koncem inkasoval gól na 2:2, který v tu chvíli po úvodní remíze zajišťoval postup soupeři. Girondins ale díky penaltě Gouffrana z druhé minuty nastavení vyhráli 3:2.

Naopak Tromsö s útočníkem Zdeňkem Ondráškem doplatilo na dvě inkasované branky z domácího prostředí. Partizanu Bělehrad tak dnes stačila domácí výhra 1:0 díky brance Ivanova, aby na jeho úkor postoupil.

Trabzonspor s obráncem Ondřejem Čelůstkou po dvou bezbrankových duelech podlehl maďarskému Videotonu až na penalty. V rozstřelu selhali Zokora a Aydogdu, a tak si skupinu zahraje tým ze Székesféhérváru.

Kanonádou 9:0 stvrdil postup do skupinové fáze PSV Eindhoven, který tak v součtu obou duelů porazil černohorský klub FK Zeta 14:0. Soutěž si naopak nezahraje osmifinalista posledního ročníku Ligy mistrů CSKA Moskva. Po venkovním vítězství 1:0 nad AIK Stockholm totiž dnes inkasoval v poslední minutě branku na konečných 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články