Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kozák: Chci pravidelně hrát. Zda v Laziu? To teď nevím

Praha - Chce mít už jasno, takovým dojmem působí Libor Kozák. Neustálé spekulace o jeho možné změně dresu se totiž již staly koloritem snad každého přestupního termínu a i nyní žije útočník Lazia v nejistotě. Netuší, zda v římském klubu zahájí šestou sezonu, nebo se postěhuje jinam za větší herní vytížeností. Čtyřiadvacetiletý hráč nyní nevylučuje ani jednu variantu.

Libor Kozák
zdroj: Getty Images

V lednu Dynamo Moskva a Sporting Lisabon, teď zase Udine, Besiktas Istanbul nebo Sunderland. Kolem Kozáka se pravidelně točí mnoho zájemců, ale on pořád setrvává v Laziu. "A teď to je stejné. Jsem v naprostém klidu a určitě to není tak, že bych už někam měl sbalené kufry," uvedl Kozák na dnešním srazu české reprezentace před středečním přípravným utkáním v Maďarsku. "S Laziem normálně trénuju dál, jako by se nic nedělo. Na ty spekulace jsem si už zvykl a stejně tu záležitost ovlivnit nemůžu, dokud se jednání nedostanou až do finální fáze. A teď to takhle určitě není."

Kozák je v Laziu ve schizofrenní situaci: v klubu je už od roku 2008 a patří ke služebně nejstarším hráčům. Ale v nabité konkurenci si nikdy nevybojoval stálé místo v základní sestavě. V minulé sezoně mu nepomohlo ani to, že v Evropské lize nasázel osm branek a stal se jejím nejlepším střelcem. V italské lize naopak paběrkoval a nedal jediný gól. Vedení Lazia si i přesto Kozáka hodně cení: požaduje za něj odstupné kolem osmi milionů eur (asi 200 milionů korun).

Libor Kozák:

"Chápu postoj Lazia. Kdyby mělo k přestupu dojít, chce vytěžit co nejvíc. Je to zkrátka o penězích. Každopádně si s vedením budeme muset sednout, dát hlavy dohromady a vymyslet řešení rozumné pro všechny strany. Předně musím vědět, jaké plány se mnou Lazio vůbec má. A čím dříve to bude, tím lépe pro mě."

Z jeho slov je ale patrná vnitřní rozpolcenost. "Já si přeju jediné: abych byl od příští sezony někde, kde budu mít šanci pravidelně hrát. Jestli to bude v Laziu, nebo jinde? To teď vážně nevím. Kdybych ale viděl nabídku, cítil opravdový zájem a věděl, že budu mít důvěru, tak bych o ní samozřejmě přemýšlel. Někdy může být dobrým řešením i odchod do menšího klubu," prohlásil vytáhlý útočník.

Z prestižní římské adresy se mu odcházet nechce. Na druhou stranu v něm hlodají pochybnosti, jestli by ve svém věku už neměl najít klub, kde se dočká pořádné šance. Případný přestup může řešit do konce srpna, kdy ve většině evropských soutěží končí přestupní termín. "Samozřejmě, ta nejistota není ideální stav. Je možné, že se něco semele až na konci přestupů, kdy už budou ligy rozehrané a já bych musel naskakovat do rozjetého vlaku," uvažoval opavský odchovanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace se sešla před přátelským utkáním s Maďarskem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články