Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kozáčik vystoupil z ČAFH, asociace prý zneužila Rajtoralovu smrt

Praha - Brankář Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik vystoupil z České asociace fotbalových hráčů (ČAFH). Rozhodl se tak po úterním prohlášení, které ČAFH zveřejnila k víkendové sebevraždě Kozáčikova někdejšího plzeňského spoluhráče Františka Rajtorala.

Matúš Kozáčik
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

"Odsuzuji to, jak zneužili ve svůj prospěch a pro svoji publicitu tragickou událost a neštěstí hráče, kterého jsem osobně znal. Je to neuctivé. Z ČAFH tímto okamžitě vystupuji," uvedl Kozáčik. "Chci požádat i média, aby k tragédii, která se stala před pár dny, přistoupila profesionálně a s citem," doplnil slovenský reprezentant.

ČAFH v prohlášení na svém webu uvedla, že ji zpráva o Rajtoralově úmrtí nesmírně zasáhla. Asociace zároveň tvrdí, že se s hráči snaží o psychických potížích mluvit.

"Problémem stále je, že jsou zde kluby, které našemu setkání s hráči kladou odpor. Nemáme poté šanci předávat hráčům informace. Nejsme tu a nikdy jsme nebyli, abychom kritizovali kluby. Chceme informovat a vzdělávat hráče. Smutné na všem je, že právě Plzeň je klubem, kde nás k hráčům pustit nechtějí," uvedl sportovní ředitel ČAFH Dominik Rodinger.

Podle Kozáčika však ČAFH s hráči nekomunikuje tak, jak by měla. "Potvrzuji pochybnosti, o kterých se mluví ve sportovním prostředí v souvislosti s aktivitami ČAFH. Sám jsem se v minulosti přesvědčil, že lidé z vedení té organizace nemají respekt k hráčům, mám negativní zkušenost s komunikací s předsedkyní asociace," dodal Kozáčik na adresu Markéty Haindlové.

Jednatřicetiletý Rajtoral, který naposledy působil v Gaziantepsporu, se oběsil ve svém domě v Turecku. Podle médií trpěl psychickými problémy. Bývalý reprezentant přišel do Turecka vloni v létě z Plzně spolu s Danielem Kolářem, který v zimě Gaziantepspor opustil.

ČAFH je jednou ze dvou hráčských asociací v Česku. Vznikla v roce 2011, kvůli sporům s ní ale Fotbalová asociace ČR vloni vypověděla memorandum o spolupráci. V únoru vznikla druhá organizace hájící práva fotbalistů Hráčská fotbalová unie (HFU).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články