Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kováč v Liberci dohraje jako kapitán

Liberec - V české lize není výjimkou, že fotbalistu, který neprodlouží smlouvu, přeřadí klub z A-týmu do béčka. Stoperovi Radoslavu Kováčovi se ale v Liberci nic takového nestalo. Na severu Čech dokonce zůstal kapitánem a jako lídr mužstva může s napětím vyhlížet svůj poslední půlrok pod Ještědem, odkud od léta zamíří do pražské Sparty.

S Libercem ho čeká ostrý start, který může rozhodnout o úspěšnosti celé jarní sezony. Hned na úvod Slovan ve čtvrtek přivítá v prvním duelu vyřazovací fáze Evropské ligy Alkmaar a Kováč sní o tom, že si dalším postupem ještě prodlouží pohádkovou cestu soutěží. "Všichni se na ten start strašně těšíme. Jsme strašně šťastní za to, že ještě na jaro máme to zpestření v podobě Evropské ligy," řekl Kováč.

V zimě po měsících jednání nakonec neprodloužil smlouvu s Libercem a místo toho se upsal od léta Spartě. Je rád, že Slovan přijal jeho rozhodnutí s pochopením a za neprodloužení kontraktu ho nijak "netrestal". Dokonce je dál kapitánem. V Česku je přitom poměrně běžné, že hráč bývá v takovém případě i vyřazen z A-týmu. "Zaplaťpánbůh to dopadlo takhle. Doufám, že jsme tady kus práce za ten rok, co jsem tu, udělali. Takže abych řekl pravdu, vůbec jsem s tím (že bych mohl být přeřazen) nepočítal," uvedl čtyřiatřicetiletý bek.

"My jsme věděli, jak to je, domluvili jsme se perfektně. Pan (majitel libereckého klubu Ludvík) Karl vyšel vstříc, všechno proběhlo bez problémů," řekl Kováč. "Nic mi nevzali, céčko mi zůstalo. Budu dělat vše pro to, aby mi zůstalo až do léta," dodal s úsměvem Kováč, který se od svého příchodu před rokem v zimě okamžitě stal hlavní oporou Liberce. Je mu jasné, že o úspěšnosti jarní sezony může hodně napovědět už úvod.

Liberec na startu hraje dvojzápas s Alkmaarem, mezitím ho čeká první jarní ligové kolo s Mladou Boleslaví, přímým konkurentem v boji o pohárové příčky. "Čeká nás klíčový měsíc, jak z pohledu ligy, tak Evropy. Možná lepší než čekat. Po měsíci budeme vědět, jak na tom jsme," řekl Kováč. Alkmaar je podle něj favoritem. "Není to gigant, ale ta kvalita tam je. Mají akademii na jiné úrovni, mají peníze a je tam velice zkušený trenér Dick Advocaat, který s Petrohradem vyhrál titul i Pohár UEFA," vypočítává Kováč.

Liberec se vyrovnává s obměnou kádru. Odešly tři opory základní sestavy, za dvě sice dorazila náhrada, ale další hráči se v zimní pauze potýkali nebo potýkají se zraněním. V obraně hrál například většinu přípravy z podzimní defenzivní čtyřky jediný Kováč. "Hledali jsme, dává se to do kupy. Musí si to ještě sednout. Máme ještě týden, tak věřím, že na Alkmaar budeme dobře připraveni," dodal Kováč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články