Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kouzelníci s fotbalovým míčem ovládnou pražské Žluté lázně

Praha - Víkend v pražských Žlutých lázních se ponese v duchu neuvěřitelných triků s fotbalovým míčem, akrobacie, žonglování a dalších dovedností, které na běžném fotbalovém hřišti nelze vidět. Od pátku do neděle se zde uskuteční první mistrovství Evropy ve freestyle fotbalu, a to za účasti největších osobností tohoto nově vznikajícího sportu.

Do Žlutých lázní v Podolí se sjedou nejlepší freestyloví fotbalisté z celé Evropy včetně vítěze nedávného světového finále Red Bull Street Style Nora Anderse Soluma zvaného Azun, polského mistra Pawla Skory nebo Maďara Tamáse Sürüa známého jako Fx.

Exhibiční vystoupení předvede i jeden z mála profesionálů mezi freestyle fotbalisty Korejec Jeon Kwon, který zároveň usedne do poroty mimo jiné s legendou tohoto sportu Švédem Rickjardem "Palle" Sjolanderem.

České barvy pak bude reprezentovat vítěz československého finále Red Bull Street Style Marek Musílek nebo český mistr Lukáš Škoda, který je zároveň organizátorem celé akce a předsedou České freestyle fotbalové asociace (ČFFA).

"Fanoušci se mohou těšit, že uvidí nejlepší borce tohoto sportu. Bude to nádherná show. Pro každého fotbalového fanouška to podle mě bude velký zážitek," řekl na tiskové konferenci v Praze mluvčí ČFFA Jan Weber.

Mistrovství se ponese ve znamení rekordní účasti

"Budeme mít i jednu z nejlepších sestav rozhodčích, jaká lze vůbec sestavit, a také rekordní účast. Přihlášeno je 150 hráčů, tedy dvakrát více než na jiných podobných akcích. Přijede snad každý, kdo v tomto sportu něco znamená," dodal Škoda.

Mistrovství je otevřené, přihlásili se tak mimo jiné i hráči z Brazílie. Navíc je jen jedna kategorie, a tak dívky soupeří společně s muži. "O to zajímavější to může být. Porota bude složená z mužů, a tak mohou mít dívky výhodu," doplnil s úsměvem Škoda.

V pátek odstartuje turnaj kvalifikacemi. Zlatý hřeb v podobě finálových klání jednotlivých disciplín začne v sobotu od 18:00. V neděli jsou v plánu dodatkové soutěže, které se teprve testují, a budou tak mít světovou premiéru.

Součástí doprovodného programu budou i exhibiční vystoupení mistrů světa i Evropy ve footbagu, frisbee nebo jojování a v sobotu vystoupí hudební skupina BT'n'J. Organizátoři slibují, že se turnaj stane jednou z největších událostí freestylových sportů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články