Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kouč Zeman dovedl Pescaru k pětigólové výhře, milánský Inter udeřil v závěru

Turín ‒ Trenér Zdeněk Zeman při obnovené premiéře u fotbalistů Pescary dovedl poslední tým italské ligy k drtivé domácí výhře 5:0 nad FC Janov, což je historicky nejvyšší triumf "Delfínů" v Serii A. Ligový nováček na první nesestupové místo ztrácí deset bodů. "Stará dáma" deklasovala Palermo 4:1 a upevnila si vedoucí pozici. Demolici hostí režírovala argentinská útočná dvojice Dybala‒Higuaín, která vstřelila dohromady tři góly. Doma uspěla také Atalanta Bergamo. Lazio otočilo duel v Empoli, Interu zajistil vítězství v Boloni premiérový gól Gabriela.

Gabriel Barbosa rozhoduje duel v Boloni
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Devětašedesátiletý Zeman, jenž se do Pescary vrátil po pěti letech a nahradil odvolaného Massima Odda, se mohl radovat už v páté minutě po vlastním gólu Lucase Orbána. Do půl hodiny náskok zvýraznili Ahmed Benali s Gianlucou Caprarim, který se trefil ještě v 81. minutě. Těsně před koncem uzavřel skóre Alberto Cerri.

Proč se trochu nepobavit atraktivním fotbalem?

"Přesvědčili jsme fanoušky, že má smysl chodit na stadion. Každý, kdo se podívá na tabulku, ví, jaká je realita. Tahle výhra nás přece nezachránila. Ale to nijak nebrání tomu, abychom se bavili atraktivním fotbalem," řekl po zápase Zeman, který jako tradičně poslal na hřiště svůj tým v ofenzivním rozestavení 4-3-3.

"Dík patří hráčům, líbilo se mi jejich nadšení, i když fyzicky na tom nejsou nejlépe. Od úterý začneme tvrdě pracovat. Nechám kluky trochu proběhnout. Vysoká výhra a to, že jsme zahráli dobře, nám psychicky pomůže," doplnil Zeman. Fanoušci ho opakovaně vyvolávali křestním jménem, ostřílený kouč ale na pozápasovou děkovačku nešel. "Na nějaké ukazování se a mávání je brzy," podotkl Zeman.

Pro Juventus znamenalo utkání proti Palermu generálku před středečním duelem v Lize mistrů na stadionu FC Porto. Skóre otevřel už po třinácti minutách dorážející Marchisio a poločasový stav 2:0 stanovil Dybala, který precizně rozehrál přímý volný kop. Ve druhé půli se do střelecké listiny zapsal také Higuaín, s devatenácti přesnými zásahy nejlepší střelec soutěže. V samotném závěru ještě Dybala přidal čtvrtý gól a konečnou podobu výsledku dal hlavičkující Čočev.

Bergamo udolalo Crotone, Lazio předvedlo obrat v Empoli

Úvod zápasu Bergama s Crotone byl velice opatrný. První střela na branku přišla dokonce až ve druhé půli a hned z ní byl gól. Po Petagnově pasu do vápna se prosadil záložník Conti. V závěru mohl pojistit vítězství Kessié, jenže Cordazovu svatyni těsně minul.

Lazio bylo od počátku duelu v Empoli aktivnějším týmem, ale jako první udeřili domácí. V 67. minutě se prosadil Krunič. Odpověď hostů však na sebe nenechala dlouho čekat. O minutu později totiž vyrovnal Immobile, který měl už předtím několik příležitostí. Obrat dokonali Římané deset minut před koncem, když domácí obránce tečoval Keitovu střelu za záda bezmocného Skorupského a stanovil skóre 1:2.

Inter zachránil střídající Gabriel Barbosa

Boloňa držela s favoritem dlouho krok, ale D'Ambrosio v závěru našel před odkrytou brankou Gabriela, který si snadno připsal první gól za "Nerazzurri". Domácí v Serii A prohráli počtvrté za sebou a v neúplné tabulce jim patří čtrnácté místo. Milánský velkoklub je po devátém vítězství z posledních deseti kol čtvrtý.

AS drží druhé místo

AS Řím po domácím vítězství 4:1 nad FC Turín udržel druhé místo v tabulce a sedmibodovou ztrátu na vedoucí Juventus Turín. Na Olympijském stadionu se během 10. a 17. minuty prosadili Edin Džeko a Mohamed Salah, po hodině hry přidal třetí zásah Leandro Paredes. Maxi López v 84. minutě snížil, ale poslední slovo měl v nastaveném čase domácí Radja Nainggolan. AS zaznamenal sedmou ligovou výhru za posledních osm utkání.

Třetí Neapol ve Veroně zdolala Chievo 3:1 a dál je dva body za Římem a devět bodů za turínským obhájcem titulu. Za Neapol skórovali v první půli Lorenzo Insigne s Markem Hamšíkem a po změně stran střídající Piotr Zieliński, čestný úspěch Chieva zaznamenal Riccardo Meggiorini. Svěřenci Maurizia Sarriho prodloužili sérii bez porážky v Serii A na 14 zápasů.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:

Juventus Turín - Palermo 4:1 (40. a 89. Dybala, 13. Marchisio, 63. Higuaín - 90.+3 Čočev), Bergamo - Crotone 1:0 (48. Conti), Empoli - Lazio Řím 1:2 (67. Krunič - 68. Immobile, 80. Keita), Boloňa - Inter Milán 0:1 (81. Gabriel), Chievo - Neapol 1:3 (73. Meggiorini - 31. Insigne, 38. Hamšík, 58. Zieliński), Pescara - FC Janov 5:0 (19. a 81. Caprari, 5. vlastní Orbán, 31. Benali, 87. Cerri), Sampdoria Janov - Cagliari 1:1 (22. Quagliarella - 6. Isla), Udine - Sassuolo 1:2 (7. Fofana - 70. a 79. Defrel), AS Řím - FC Turín 4:1 (10. Džeko, 17. Salah, 65. Paredes, 90.+1 Nainggolan - 84. M. López), 20:45 AC Milán - Fiorentina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články