Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kouč Wenger volal z tribuny asistentovi a dostal další trest

Bern – Trenér fotbalistů londýnského Arsenalu Arsène Wenger dostal od disciplinární komise UEFA dvouzápasový trest. Během úterního duelu 4. předkola Ligy mistrů proti Udine totiž uděloval z tribuny mobilním telefonem pokyny asistentovi, což se při zákazu činnosti nesmí. V hledišti tak stráví i odvetu s Udine a následný zápas Arsenalu v evropských pohárech.

Arséne Wenger
zdroj: AP

Disciplinární komise rovněž udělila klubu pokutu ve výši 10 000 eur "za nevhodné chování funkcionářů" během posledního zápasu play-off Ligy mistrů, které Arsenal vyhrál nad Udine 1:0. Anglický klub se chce proti rozhodnutí komise odvolat.

Wenger nemohl na lavičku kvůli kritice rozhodčího po utkání s Barcelonou v minulém ročníku Ligy mistrů. Trenér, který je v trestu, nesmí při zápase komunikovat s týmem, což francouzský kouč porušil. Pomocí mobilu totiž instruoval své spolupracovníky Pata Rice a Bora Primorace. Kouč Arsenalu minulý týden uvedl, že byl zmatený. "Bylo to složité, protože vlastně nevíte, co pravidla říkají. Bylo to trochu matoucí," uvedl Wenger.

Trest znamená další ránu pro Arsenal. Londýnský klub si v základní skupině Ligy mistrů zahrál 13 sezon v řadě, ale už ve středu by tato série mohla skončit. Arsenal zasáhla marodka a také prodej kapitána Cesca Fabregase do Barcelony. Navíc mužstvo uhrálo v domácí lize pouze jeden bod ze dvou zápasů.

Zdroj
ČTK, Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články