Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kouč United Moyes: Jestli chceme stíhat soupeře, musíme vyhrávat

Manchester - Kouč David Moyes už v novém angažmá schytal hodně ran a středeční nezdar v ligovém duelu Manchesteru United s Evertonem mu moc nepřidal. Porážka 0:1 totiž přišla od klubu, kde před příchodem na Old Trafford působil 11 let. Obhájci titulu ztrácejí na vedoucí Arsenal propastných 12 bodů. Moyes ví, že jeho tým si už v sezoně nemůže dovolit mnoho podobných ztrát. "Máme před sebou hodně dlouhou cestu, během které musíme vyhrát velkou spoustu zápasů, jestli chceme stíhat soupeře a bojovat nahoře," řekl Moyes po čtvrté ligové prohře United v sezoně.

David Moyes
zdroj: EPA autor: Peter powell

Na duelu proti Evertonu Moyesovi záleželo. Ale nejen proto, že si v liverpoolském klubu udělal jméno při svém posledním působení. Moyes si uvědomoval prohlubující se ztrátu United a středeční klopýtnutí je pro tým další velkou komplikací.

David Moyes: "Ta porážka mě nebolí víc než kterákoli jiná. Ale umíte si představit, jak citlivé je utkání proti bývalému klubu. Na druhou stranu vím, že Everton má velmi dobrý tým. Ale my z té prohry můžeme vinit jenom sami sebe."

Porážka byla pro Moyese mrzutá i proto, že Everton na Old Trafford vyhrál po dlouhých 21 letech. "Jindy si tady (na Old Trafford) vypracujete maximálně dvě šance, tentokrát jsme jich měli spoustu a jednu naštěstí proměnili," pochvaloval si trenér Roberto Martínez vítěznou trefu Bryana Ovieda z 86. minuty.

Na Moyesovu obranu před kritiky přispěchal kouč Chelsea José Mourinho. Ten by prý United nepodceňoval. "Nikdy bych ten tým neodepsal. Teď jsou ve složité situaci, ale u nich je pokaždé všechno možné," vzkázal Mourinho, jehož Chelsea se po vítězné přestřelce v Sunderlandu (4:3) drží na druhé pozici s čtyřbodovým odstupem za Arsenalem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články