Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Kouč Manchesteru City před derby s United: Tým si nevěří

Londýn - Fotbalisté Manchesteru City neobhájí prvenství v Ligovém poháru. V osmifinále rohráli na domácím hřišti s Newcastlem 0:2 a porážka pro anglického mistra znamená nejen vyřazení ze soutěže, ale i nevydařenou generálku na nedělní prestižní duel s United. Navíc přišli o jednoho z klíčových hráčů Davida Silvu, který už v osmé minutě opustil hřiště se zraněným kolenem. Trenéra City Manuela Pellegriniho trápí před městským derby forma jeho svěřenců. Obhájce mistrovského titulu momentálně hraje špatně, protože mu podle kouče chybí sebevědomí.

Utkání Manchester City - Newcastle United
zdroj: ČTK/AP

"Mám pocit, že nehrajeme dobře. Procházíme složitým obdobím a nevěříme si. Samozřejmě si musíme dělat starosti, protože jsme nevyhráli tři zápasy během týdne," řekl Pellegrini. Jeho svěřenci na stadionu Etihad prohrávali s Newcastlem už od šesté minuty, kdy se trefil Rolando Aarons. Náskok hostů pak v 75. minutě pojistil Moussa Sissoko. Obhájce trofeje tak skončil už v osmifinále.

Manchester City tak nedokázal vyhrát už třetí zápas za sebou ve třech různých soutěžích - nejprve v Lize mistrů remizoval na hřišti CSKA Moskva 2:2, v Premier League pak prohrál 1:2 na stadionu West Hamu. Naopak Newcastle navázal na předchozí ligové výhry nad Leicesterem (1:0) a na hřišti Tottenhamu (2:1).

"Dostáváme příliš mnoho laciných gólů a neproměňujeme šance, které bychom měli proměňovat," litoval chilský kouč. "Musíme najít řešení. Uvidíme se s hráči a pokusíme se obnovit jejich sebevědomí. Není normální vidět, že náš tým nyní hraje takhle," konstatoval Pellegrini, který v zápase musel střídat po hodině hry i dalšího záložníka Yayu Tourého.

"David má problémy s kolenem. Uvidíme v nejbližší době, jak vážné to bude. Yayu trápí tříslo, ale myslím, že u něj to nebude nic důležitého," dodal jednašedesátiletý trenér. Hráči Manchesteru City jsou v tabulce Premier League třetí, před osmými United mají čtyřbodový náskok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články