Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kouč Lyonu: Real může Ligu mistrů vyhrát

Madrid - Zdá se, že fotbalisté Realu Madrid definitivně zaplašili svou noční můru zvanou Lyon. Na francouzský celek sedmkrát po sobě nedokázali najít recept, až v osmém měření sil v březnové odvetě osmifinále poprvé zvítězili 3:0 a v úterý nasázeli neoblíbenému soupeři ještě o gól víc. "Bílý balet" stvrdil třetí výhrou dominanci ve skupině, jako jediný zatím neztratil v soutěži ani bod a slova uznání sklidil i od soupeřova kouče Rémiho Gardeho.

Fotbalisté Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP

"Dlouho jsme nehráli proti takhle silnému soupeři. Před zápasem jsem si myslel, že Real je jedním z favoritů na celkové vítězství a myslím si to stále," řekl Garde po úterním debaklu 0:4.

Real od začátku přitlačil hosty na jejich polovinu a po celý zápas dominoval. Kouč José Mourinho neměl svým svěřencům co vytknout. "Dnes večer jsem si pohled na svůj tým užíval. Kromě deseti minut, ve kterých jsme odpočívali, což je normální, jsme měli utkání pod kontrolou. Dostali jsme Lyon pod tlak a nenechali ho vydechnout ani ve chvíli, když už jsme věděli, že zápas je vyhraný," pochvaloval si Mourinho.

Benzema se umí prosadit proti sevřené obraně

Do základní sestavy trochu překvapivě nasadil bývalého hráče Lyonu Karima Benzemu na úkor kanonýra Gonzala Higuaína, který se v posledních dvou týdnech radoval hned ze tří hattricků. "Vybral jsem Benzemu z toho důvodu, že Lyon obvykle hraje defenzivně. A právě Benzema, Mesut Özil a Cristiani Ronaldo se umějí proti takto hrajícím soupeřům prosadit, vědí si rady proti zatažené a těsné obraně," vysvětloval portugalský kouč.

Benzema se mu odvděčil hned po devatenácti minutách vedoucím gólem a pak ještě přihrál na druhou branku. "V klubu mezi sebou s ostatními útočníky soutěžíme, kdo dá víc gólů. Myslím, že je to normální, bereme to jako věc, která nám všem dodává sebevědomí," řekl Benzema. Výhru nad svým bývalým klubem už nijak neprožíval. Lyon totiž opustil již před dvěma lety a gólově se proti němu prosadil v jarním osmifinále. "Šel jsem na hřiště s tím, že budu hrát jako obvykle. Bral jsem to jako každý jiný zápas," prohlásil Benzema.

Real vyhrál i třetí zápas ve skupině a už může pomalu začít myslet na osmifinále, i když postup ještě úplně definitivně potvrzený nemá. "Postup ale máme prakticky jistý a teď je důležité, abychom si zajistili první místo. Říká se, že to je výhoda," dodal Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články