Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kouč Liberce Šilhavý: Favorit je daný, ale dopředu se nevzdáváme

Liberec - Jsme jasným outsiderem, zní z tábora libereckých fotbalistů poté, co je los 4. předkola Evropské ligy svedl dohromady s Udine. Severočeši by však rádi využili euforie, kterou nabrali po čtvrtečním vyřazení FC Curych. Liberec se naposledy v hlavní fázi některé z pohárových soutěží ocitl před sedmi lety a hráči i trenér teď vědí, že znovu nebudou mít jednoduchou pozici.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: Isifa autor: Erben Eduard

"Favorit je jasně daný, ale Udine to budeme chtít co možná nejvíc znepříjemnit," řekl kouč Slovanu Jaroslav Šilhavý. "Postoupit přes Udine by se rovnalo malému zázraku," prohlásil. "Ale jako nenasazení jsme si už nemohli moc vybírat. Dopředu se každopádně nevzdáváme," dodal Šilhavý.

Zatímco ve 2. předkole EL v souboji se Skontem Riga byl Liberec jasným favoritem a v posledním dvojutkání s FC Curych se všeobecně postup spíše čekal od švýcarského soka, teď Severočechům věří málokdo. Mužstvo Slovanu však nic nenamítá.

"Myslím, že by nám taková role naopak mohla sedět, vůbec se tím netrápíme. Teď jsme už v pozici, kdy absolutně nemáme co ztratit. V Evropské lize jsme už ušli nějakou cestu, a když jsme tak blízko našeho cíle, tak se toho jen tak nevzdáme," řekl kapitán Slovanu Radoslav Kováč.

"Naši hráči teď mají skvělou šanci, aby se opravdu vytáhli a třeba si řekli o nějaké dobré angažmá. Proti takovým týmům si nezahrajete každý den, my teď máme to štěstí, abychom se s ním poměřili. Důležité bude, abychom venku uhráli takový výsledek, který zaručí i dramatičnost odvety," dodal Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Slovanu Liberec na italského soupeře v EL
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články