Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kouč Lavička prodloužil smlouvu v Sydney

Sydney/Praha - Fotbalový trenér Vítězslav Lavička prodloužil o další rok smlouvu s FC Sydney, kam přišel loni. Spolu s ním v australském působišti zůstane i asistent Michal Zach. V Sydney by tak měli vydržet až do jara 2011. Tým se pod jejich vedením výsledkově zvedl. Zatímco před jejich příchodem se Sydney poprvé v historii nedostalo ani do play-off, nyní je s českými trenéry po 21 zápasech v čele tabulky základní části s tříbodovým náskokem před Melbourne, které má zápas k dobru.

Australská liga má nyní krátkou pauzu, hrát se znovu začne 10. ledna. Po skončení základní části vyvrcholí soutěž závěrečným play-off.

Lavička: Sydney chceme dál zlepšovat

"Postavili jsme tady společně silné základy a budeme tvrdě pracovat na tom, abychom se dál zlepšovali," řekl Lavička, který v Česku nejprve krátce vedl Spartu a pak působil na Žižkově a v Liberci, s nímž v roce 2006 vyhrál ligu. Poté trénoval českou jednadvacítku a naposledy znovu Spartu, kde však v říjnu 2008 po pouhých čtyřech měsících předčasně skončil. 

Šestačtyřicetiletý trenér v posledních týdnech přemýšlel, zda Sydney povede i v další sezoně. Nakonec se se Zachem rozhodli setrvat. "Jsme ve velkém klubu, Sydney je navíc krásné místo pro život. Moje i Michalova (Zachova) rodina milujeme místní podnebí, užili jsme si tady Vánoce i příchod nového roku," vypočítal Lavička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články