Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Kouč Klinsmann v Bayernu skončil

Mnichov - Bývalý trenér německé fotbalové reprezentace Jürgen Klinsmann vydržel na lavičce Bayernu Mnichov jen deset měsíců. Navzdory smlouvě do roku 2010 ho vedení klubu po sérii špatných výsledků odvolalo a na posledních pět zápasů sezony povolalo zkušeného Juppa Heynckese. Čtyřiačtyřicetiletý Klinsmann skončil dva dny po domácí porážce 0:1 se Schalke, po níž je Bayern v tabulce třetí, tři body za vedoucím Wolfsburgem. Mnichovskému velkoklubu se příliš nedařilo ani v dalších soutěžích. Vedle ligového debaklu 1:5 právě s Wolfsburgem fanoušky naštvala také porážka 0:4 od Barcelony ve čtvrtfinále Ligy mistrů a vyřazení ve stejné fázi domácího poháru.

První trenérské angažmá v klubu tak pro bývalého špičkového útočníka Klinsmanna skončilo mnohem hůře než u národního týmu. Své dvouleté působení u reprezentace korunoval na domácím šampionátu v roce 2006 třetím místem a chválou za sympatický herní projev mužstva.

Třiašedesátiletý Heynckes se vrací do Bayernu po osmnácti letech pouze na závěr sezony. Podle deníku Bild nebude v Mnichově pokračovat ani v případě, že s ním získá titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články