Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kouč Čechů z Augsburgu bude chybět při restartu Bundesligy. Porušil karanténu

Kouč Heiko Herrlich si na svou premiéru u hráčů Augsburgu počká. Tým měl vést již tuto sobotu, ale kvůli porušení karantény o debut přišel. Zatímco celý tým je v přísné izolaci a společně se může pohybovat jen mezi hotelem a stadionem, osmačtyřicetiletý kouč si odskočil do obchodu, protože potřeboval zubní pastu. 

Heiko Herrlich
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V sobotu proto bude Augsburgu se třemi Čechy při ligovém restartu chybět. "Byla to chyba," přiznal Herrlich. Augsburg s Tomášem Koubkem, Markem Suchým a Janem Morávkem angažoval bývalého reprezentanta 10. března, o tři dny později německou ligu přerušila pandemie nemoci covid-19.

Zápasovou premiéru si měl užít v sobotu proti Wolfsburgu. "Udělal jsem chybu, že jsem hotel opustil. I když jsem dodržel všechna hygienická opatření, už to nemůžu vzít zpátky. V této situaci jsem nesplnil svou funkci být pro mančaft i veřejnost vzorem," zpytoval svědomí s odstupem po incidentu Herrlich.

Do blízkého obchodu zamířil pro zubní pastu a také pro krém na ruce. Před sobotním restartem fotbalové ligy v Německu musejí všechny týmy držet týden přísnou karanténu. Herrlich už ani nepovede trénink. Klub oznámil, že v příštích dnech podstoupí další testování na covid-19. "Po dvou negativních výsledcích bude moci znovu převzít trénink," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články