Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kouč Barcelony Enrique: Ztrátu na Real musíme teď akceptovat

Madrid - Barcelona se po bezbrankové remíze s Getafe ve španělské fotbalové lize vzdálila vedoucímu Realu Madrid na čtyři body. Tuto ztrátu trenér Katalánců Luis Enrique v aktuální fázi sezony nepřeceňuje. "Nejsem nespokojený se svými hráči, protože bojovali od úplného začátku. Věděli jsme, jak to bude těžký zápas, a myslím, že jsme nevypustili ani minutu," dodal bývalý španělský reprezentant, jehož tým ukončil sérii osmi soutěžních výher.

Trenér Barcelony Luis Enrique
zdroj: ČTK/EFE autor: Juan Carlos Hidalgo

"Stále zbývá hodně dlouhá cesta. Na začátku jsme vedli o čtyři body před druhým týmem, teď je to naopak," řekl Enrique po utkání 15. kola La Ligy. "Samozřejmě bych byl radši, kdybychom byli blíže čelu, ale musíme být sebekritičtí. Tuto situaci musíme akceptovat a zlepšit se," přidal čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Barcelona podle něj byla na hřišti klubu z madridského předměstí jednoznačně lepší. "Vytvořili jsme si mnoho šancí, ale proti Getafe se hraje špatně. Kdybychom však některé jasné příležitosti proměnili, byl by to úplně jiný zápas. Kromě jedné nebo dvou šancí domácích jsme hru kontrolovali celých devadesát minut," upozornil Enrique.

Jeho svěřenci nezopakovali výbornou produktivitu ze středečního šlágru Ligy mistrů proti Paris St. Germain (3:1), kdy se na Nou Campu prosadili všichni tři hvězdní útočníci Lionel Messi, Neymar a Luis Suárez. "Ve druhém poločase jsme se dostávali do šestnáctky soupeře mnohem častěji, měli hodně centrů i střel a jedna z nich trefila brankovou konstrukci," připomněl barcelonský trenér Messiho břevno z přímého kopu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články