Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koubek zkoušel nové taktické možnosti, k výhře pomohl Plzni i Mahmutovič

Plzeň – S netradičním rozestavením se dvěma útočníky vstoupila Plzeň do zimní přípravy. V zápase proti diviznímu Tachovu se tak na hrotu vedle Stanislava Tecla objevil od začátku i Aidin Mahmutovič, který se zapsal jednou mezi střelce a pomohl k výhře favorita 3:1. Zbylé dva góly Viktorie vsítili odchovanec a hráč juniorky Dominik Hradecký a Jan Chramosta.

Aidin Mahmutovič během zimní přípravy
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Po šesti týdnech jsme se dostali do hry, což byl hlavní účel utkání. Vždy může být víc gólů, ale hlavní je se dostat znovu do rytmu a oprášit si věci," řekl po utkání trenér Koubek. "Útočnou sílu jsme dnes tolik neukázali. Bylo to opatrné. Uvidíme, jak se budou útočníci jevit v dalších zápasech," dodal.

Koubek už první den přípravy naznačoval, že s Mahmutovičovým příchodem z Teplic bude uvažovat o tom, že v některých zápasech zkusí hrát na dva útočníky. A to vyzkoušel hned proti Tachovu. Obvykle podhrotový hráč Daniel Kolář se zatáhl více do zálohy k Patriku Hrošovskému a Tecl s Mahmutovičem operovali na hrotu.

Mahmutovičovi stačily čtyři minuty, aby se poprvé zapsal mezi střelce v plzeňském dresu. Naběhl si na kolmou přihrávku a poslal Viktorii do vedení. Hosté z Tachova sice srovnali, ale po změně stran se trefil střídající Hradecký, který se poprvé objevil v sestavě A-týmu Plzně. V závěru uzavřel skóre Chramosta.

"Konkurence je tu velká. Jsme tu čtyři na jeden post, proto zkoušíme i jiné systémy, abychom mohli soupeře překvapit, neměli bychom být tak čitelní," řekl Chramosta, který se musel se spoluhráči během utkání potýkat nejen se soupeřem, ale i se silným větrem, který se dnes prohání po celém území Česka.

"Hodně to naši hru ovlivnilo. Dlouhé míče, které jsem dostával od kluků, to často odfouklo až za branku," popisoval Mahmutovič, který hned při první akci v plzeňském dresu potvrdil pověst střelce. "Ale je to teprve první přípravné utkání, do kterého jsme šli po těžkých trénincích. V této fázi přípravy je nejdůležitější zůstat zdraví," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Tachov

Viktoria Plzeň - Tachov 3:1 (1:1)

Branky: 4. Mahmutovič, 55. Hradecký, 82. Chramosta - 37. Folejtar.

Sestava Plzně:

I. poločas: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Hubník - Pilař, Hrošovský, Kolář, Kovařík - Mahmutovič, Tecl.

II. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Hubník (72. Hejda), Medvěděv - Hrdlička, Hradecký, Kratochvíl, Kovařík - Chramosta, Holenda. Trenér: M. Koubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články