Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koubek: Závěr mohl být klidnější, ale hlavní je výhra

Mladá Boleslav - Vrátil se do branky a čistým kontem pomohl Spartě k prvnímu vítězství v letošní sezoně. Tomáš Koubek nastoupil k soutěžnímu utkání poprvé od poloviny dubna, přesto působil jistě a dodával letenskému celku klid. "Pro nás jsou to hrozně důležité tři body. Po zklamání z úvodu sezony nám určitě pomůžou. Přesně tohle jsme potřebovali, vybojovat těžký zápas," prohlásil Koubek.

Tomáš Koubek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

V úvodu sezony dostával důvěru Martin Dúbravka. Podle trenéra Stramaccioniho i proto, že Koubek nenastoupil do přípravy v ideální kondici.

"Na Koubka jsem byl přísný, protože nepřišel v dobré formě. Teď zhubnul a byl připravený, proto jsem mu dal šanci. Aktuálně je jednička a je na něm, jestli si to udrží," prohlásil italský kouč. "Já to neberu tak, že jsem jednička. Odchytal jsem zápas a za týden to zase může být jinak. Uvidíme, na koho trenér ukáže," reagoval Koubek.

V Mladé Boleslavi však příliš práce neměl. Jen v úvodu musel lapit tvrdou střelu Jiřího Fleišmana. Jinak řešil spíše závary než přímé střely. "O tom je být gólmanem ve Spartě. Jedna střela a buď chytnete, nebo ne. Musím být připravený, i když není tolik práce, protože tam může kdykoli něco vyplavat," konstatoval.

Nicméně ocenil, že defenziva Pražanů působila mnohem jistěji než v předchozích duelech. "Moc problémů tam nebylo. Byli jsme na ně dobře připraveni. Věděli jsme, že Mára Matějovský jim tvoří hru a dává míče za obranu. Boleslav tak moc šancí neměla, ale i tak to byl těžký zápas," pokračoval odchovanec Hradce Králové.

"Závěr mohl být klidnější, kdybychom proměnili ty brejky, ale nám je jedno, kolik to skončilo. Hlavní je výhra," dodal Koubek.

Jonathan Biabiany střílí na branku Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Biabiany bude přínosem, hodnotil Zahustel

Důležitou postavou utkání ve městě automobilů byl Jonathan Biabiany, jedenáctá letní posila Sparty. Francouzský záložník připravil rozhodující gól pro Davida Lafatu a představoval pro soupeře mimořádné nebezpečí.  

Dojem udělal i na své spoluhráče. Vzájemnou spolupráci si pochvaloval mimo jiné Ondřej Zahustel, který s ním hrál na pravé straně.

"Ukázal hlavně sílu dopředu a obrovskou rychlost. Navíc měl velkou šanci a připravil gól, takže bych řekl, že pro nás bude určitě přínosem," uvedl Zahustel. "Asi to byl zatím náš nejlepší zápas, ale stále je na čem pracovat. Snad nás výhra nakopne," zakončil.  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články