Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Koubek už s Rennes vyhlíží Evropskou ligu. Chceme si to uhrát sami, hecuje se brankář

Reprezentačnímu gólmanovi Tomáši Koubkovi zatím angažmá ve francouzském Rennes vychází náramně. Jeho klub po senzační výhře 2:0 na půdě PSG vyhlíží z pátého místa účast v Evropské lize. Koubek doufá, že si jeho tým účast vybojuje vítězstvím proti Montpellieru.

Slavící fotbalisté Rennes
zdroj: Reuters autor: PASCAL ROSSIGNOL

"Matematicky nám stačí proti Montpellieru uhrát jakýkoli bod, navíc Nice musí vyhrát v Lyonu, aby nás ještě ohrozilo, což bude mít těžké. My si to ale chceme vyhrát sami," řekl Koubek. "Chceme ukázat, že jsme na pátém místě zaslouženě, i když možná překvapivě, a zakončit to vítězstvím," dodal.

Do výhodné pozice se Rennes dostalo překvapivým vítězstvím na hřišti PSG, který předtím doma v lize 41 utkání v řadě neprohrál. Navíc Pařížanům Rennes pokazilo naplánované oslavy titulu a zisku poháru. "Oni toho slavili letos hodně, tak jsme je teď přibrzdili. Věděli jsme o jejich sérii, ale jejich poslední výsledky nebyly takové a znali jsme jejich slabiny, které se nám povedlo využít," prohlásil Koubek.

"Rodilo se to tak, že tým, který má jistý titul, hraje pod tlakem posledních výsledků a v úterý získal pohár, hostil tým, který je hladový a hraje o Evropskou ligu a hrozně si přeje, aby tam byl. Podle toho to vypadalo. Přežili jsme nějaké šance soupeře, ale hráli jsme dobře odzadu, nedávali jim prostor a čekali jsme na svou šanci. Po odvrácené standardní situaci jsme se dočkali, když byla penalta. Druhý gól jsme pak dali z brejku," popsal český gólman.

Sestřih utkání PSG - Rennes, ve kterém Koubek vychytal nulu

Sám k výhře přispěl pěti zákroky a připsal si desátou nulu v sezoně. "Pár zákroků jsem tam měl, ale ne tolik jako v prvním vzájemném zápase. Nejhůře mi bylo při střele Di Maríi do břevna. Vystřelil hrozně rychle z voleje a přes hráče. Trochu jsem to se štěstím tečoval. Bylo to ale vyloženě reflexivní," komentoval situaci z 10. minuty.

"Zápas jsem si užíval a věřil jsem, že to dotáhneme k vítězství. Oslava pak byla nejbouřlivější, jakou jsem tu zažil. Všichni víme, jak blízko jsme našemu cíli, podle toho oslava vypadala. Všichni měli upřímnou radost," dodal.

Z hráčů totiž spadlo i napětí z posledních zápasů. "Byly hodně vyhrocené, vždy o jeden gól až do konce. Teď se už nemusíme stresovat, jak to dopadne, a můžeme hrát poslední kolo uvolněněji," pochvaloval si Koubek.

Příliš se nezabývá osobními výkony, za které je hodnocený jako jeden z nejlepších brankářů francouzské ligy. "První je pro mě úspěch týmu, takže když můj tým skončí pátý a splníme předsezonní cíl, tak to je to, z čeho budu mít radost. Pokud bych měl jen šest nul a byli jsme pátí, tak bych byl stejně spokojený. Osobní statistiky neřeším. Stejně to mají všichni kluci v týmu, a proto jsme tam, kde jsme," prohlásil odchovanec Hradce Králové, který do Francie zamířil loni ze Sparty.

"První rok jsme udělali jako rodina velký progres. Rychle jsme si zvykli na novou zemi, novou kulturu, zvykáme si i na nový jazyk, což je to nejtěžší. Opravdu jsme tu moc spokojení," řekl Koubek, který se proto nezabývá ani možnými nabídkami na další přestup. "Spekulace se mě netýkají. Soustředím se jen na to, abych chytal co nejlépe. Jsem tu moc spokojený a nepřemýšlím o tom, že bych měl něco změnit," odmítl Koubek spekulace.

Jediný přesun, který nyní plánuje, je zpět domů do Česka, kde se bude připravovat na červnový sraz národního týmu. "A věřím, že si formu a náladu přenesu i tam. Těším se, až zase uvidím kluky," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články