Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Koubek proti Dortmundu tahal ze sítě 5 míčů, Kadeřábkův Hoffenheim padl

Soutěžní premiéra v dresu Augsburgu pro ně skončila zklamáním a velkou radost jim neudělal ani první duel v německé lize. Brankář Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý byli u toho, když jejich tým prohrál v Dortmundu 1:5. Poprvé po sedmi letech nevstoupili do bundesligy vítězně obhájci titulu z Bayernu, kteří doma s Herthou remizovali 2:2.

Tomáš Koubek z Augsburgu se snaží zasáhnout proti míči na stadionu Dortmundu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Koubek poprvé inkasoval již ve třetí minutě, když vyrovnal Paco Alcácer. Slabou osmiminutovku si pak defenziva Augsburgu vybrala v úvodu druhého poločasu, kdy se Dortmund prosadil hned třikrát brankami Jadona Sancha, Marca Reuse a znovu Alcácera. Debakl završil v 82. minutě Julian Brandt.

Úvod nové sezony zhořkl i Brémám. Po brance hostujícího Rouwena Hennigse z 36. minuty sice domácí mužstvo vyrovnalo zásluhou Johannese Eggesteina, Pavlenkův tým ale nedokázal v druhé půli pokrýt dva centry do pokutového území a v rozmezí dvanácti minut inkasoval. Prosadili se Kenan Karaman a Kaan Ayhan.

Jediným světlým momentem pro domácí bylo přepsání historických tabulek, neboť Brémy nastoupily k 1867. utkání v bundeslize, čímž překonaly dosavadní rekord Hamburku. Ten hraje od loňské sezony druhou nejvyšší soutěž.

Vladimír Darida, který i vinou zranění naskočil v minulé sezoně jen do deseti ligových duelů, nastoupil v dresu Herthy v základní sestavě a v 17. minutě si po faulu na Kingsleyho Comana vysloužil jako první hráč v novém ročníku žlutou kartu.

Ve 24. minutě padl první gól a postaral se o něj nejlepší střelec minulých dvou sezon Lewandowski, jenž skluzem zužitkoval přihrávku Serge Gnabryho. Hertha, která skončila v minulém ročníku jedenáctá, ale ještě do poločasu skóre otočila. Vyrovnala nová posila berlínského týmu Belgičan Dodi Lukebakio, jehož střela z velké dálky se ještě otřela o Vedada Ibiševiče. Vzápětí zaskočil favorita Marko Grujič, který udělal kličku brankáři Manuelu Neuerovi a poslal Herthu do vedení.

K vyrovnání pomohla Bayernu penalta. Sudí ji odpískal po necelé hodině hry za Grujičův faul na Lewandowského. Srbský záložník ve vápně v souboji bez míče povalil polského útočníka na zem a sudí po konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Lewandowski ho jistě proměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern na úvod Bundesligy jen remizoval s Herthou, Lewandowski dal dva góly

Úspěšný vstup do sezony nezažil. Jeho Hoffenheim prohrál po gólu Martina Hintereggera z 36. sekundy s Frankfurtem 0:1. Kadeřábkovi dělal po celý zápas velké problémy rychlý srbský křídelní útočník Filip Kostič.

K rozhodujícímu momentu došlo krátce po rozehrání, kdy se Hinteregger z voleje trefil přesně k tyči. Hosté byli nejblíže k vyrovnání krátce před přestávkou, ale gól Dennise Geigera neplatil kvůli ofsajdu.

Union Berlín je v Bundeslize poprvé v historii, ale premiéra mu vůbec nevyšla. V utkání dvou někdejších rivalů z ligy NDR utrpěl doma od Lipska debakl 0:4. A to ještě u jednoho gólu zmařilo radost hostů video, které odhalilo hru rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Union Berlín zahájil Bundesligu porážkou 0:4

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Bayern Mnichov - Hertha Berlín 2:2 (24. a 60. z pen. Lewandowski - 36. Lukebakio, 39. Grujič), Brémy - Düsseldorf 1:3 (47. Eggestein - 36. Hennings, 52. Karaman, 64. Ayhan), Dortmund - Augsburg 5:1 (3. a 59. Alcácer, 51. Sancho, 57. Reus, 82. Brandt - 1. Niederlechner), Freiburg - Mohuč 3:0 (82. Holer, 84. Schmid, 86. Waldchmidt z pen.), Leverkusen - Paderborn 3:2 (10. Bailey, 19. Havertz, 69. Volland - 15. Michel, 25. Mamba), Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 2:1 (16. Arnold, 60. Weghorst - 90.+1 Terodde), Mönchengladbach - Schalke 0:0, Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 1:0 (1. Hinteregger), Union Berlín - Lipsko 0:4 (16. Halstenberg, 31. Sabitzer, 42. Werner, 69. Nkunku).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články