Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kotal: S odchodem z Brna jsem se smířil. Tři roky byla dostatečná doba

Brno – Brněnská Zbrojovka v tak dobré kondici už dlouho nebyla. Velký podíl na tom má trenér Václav Kotal. Zkušený kouč však po třech sezonách na jihu Moravy skončí a smlouva mu prodloužena nebyla. S tím se už smířil, o budoucnosti se zatím bavit nechce.

Václav Kotal
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Dokud nebude nic podepsáno, je to v rovině… nechci říct spekulací, protože nabídky jsou konkrétní, ale zatím se k tomu vyjadřovat nechci," prohlásil v pořadu Studio fotbal extra Kotal. "Vzhledem k tomu, že se tu už půl roku hovoří o tom, že má přijít nový trenér, vnitřně jsem se s tím smířil. Považuji už téměř tříleté období za dostatečnou dobu," dodal.

Zbrojovka pod Kotalem prožila výrazný progres v různých faktorech, včetně návštěvnosti. Za poslední dvě sezony se zvýšil průměrný počet diváků na jednom utkání Brna o 500 na současných 4605.

Je nám líto, video expirovalo.
"Přísný" Kotal: Co jsem v Brně, pokutu jsem nedal

"Sparťan" v Brně? Proč ne?

Říká se, že přespolní to v Brně nemají jednoduché, bývalý sparťan to však tak dramaticky nevidí. "Vnímám tu atmosféru, že Sparta s Brnem nemá nejlepší vztahy, ale jako trenér to úplně nevnímáte. Snažíte se pracovat tak, abyste byli úspěšní. Tohle jsou vedlejší věci," podotkl.

Kotal platí za přísného trenéra, který vyžaduje především disciplínu. Nic ovšem nebývá tak jednoznačné. "Co jsem v Brně, pokutu jsem nedal, to vypovídá samo o sobě. Snažím se hráče přesvědčovat. Velký důraz kladu na obrannou fázi a zodpovědnost hráčů. Když prohráváte, tak je těžké to otočit. Většinou v utkání kvalitních soupeřů rozhoduje první branka," nastínil svůj přístup k fotbalu milovník statistik Kotal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články