Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Korupce přivedla slovenského fotbalového funkcionáře do vězení

Pezinok - Bývalý sportovní ředitel Slovenského fotbalového svazu Vladimír Wänke musí za korupci na více než tři roky do vězení. Soud v Pezinku ho dnes za opakované přijetí úplatku potrestal 40 měsíci odnětí svobody. Wänke navíc musí zaplatit pokutu 2 000 eur, tedy asi 53 000 korun. Rozsudek ještě není pravomocný, státní zástupce i Wänke se proti němu odvolali. Wänke podle obžaloby přijal za vyřízení fotbalových přestupů 35 000 slovenských korun, údajně však nepohrdl ani vínem či jablky. Před soudem nicméně svoji vinu popřel.

Bývalý šéf Ligové komise, který měl na svazu na starost i matriku, byl předloni zatčen při převzetí údajného desetitisícového úplatku. Wänke se bránil, že obálku s penězi mu bez jeho vědomí podstrčil Stanislav Szabo, majitel klubu Eldus Močenok.

Někdejší fotbalový funkcionář navíc podle obžaloby přijal od roku 2002 od Szaba pětkrát úplatek 5 000 slovenských korun za urychlené vyřízení hráčských registračních průkazů. Wänke však nepohrdl ani úplatky v naturáliích. V jednom případě se údajně nechal podplatit dvěma kartony vína, v dalším zase přepravkou vína a 15 kilogramy jablek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články