Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Koronavirus ovlivňuje i Premier League, v Manchesteru se hrát nebude

Odložené utkání 28. kola anglické nejvyšší soutěže mezi Manchesterem City a Arsenalem se dnes neuskuteční. Fotbalisté "Gunners" totiž přišli po únorovém utkání Evropské ligy do styku s majitelem Olympiakosu Pireus Evangelosem Marinakisem, který nedávno oznámil, že se nakazil novým typem koronaviru.

Pierre-Emerick Aubameyang (vpravo) slaví gól se spoluhráčem z Arsenalu Alexandrem Lacazettem
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Podle oficiálních internetových stránek obou klubů jde především o preventivní opatření. Riziko, že se hráči Arsenalu nakazili, je podle lékařů londýnského celku velmi malé. "Nicméně i přesto je potřeba striktně dodržovat nařízení vlády, abychom byli po dobu dvou týdnů v izolaci," uvedl v prohlášení Arsenal.

"Dokud čtrnáctidenní lhůta neskončí, budou hráči doma. Stejně jako čtyři členové realizačního týmu, kteří seděli blízko pana Marinakise," oznámil Arsenal, jenž se s Olympiakosem utkal na konci února v prvním kole play-off Evropské ligy. Po vítězství 1:0 v Pireu a porážce 1:2 po prodloužení v Londýně kousal nečekané vyřazení.

Koronavirem se ve světě nakazilo více než 116 tisíc lidí, podlehlo mu přes čtyři tisíce osob a ovlivnil řadu akcí. Podle vedení Premier League nebyla jiná možnost než zápas Manchesteru City s Arsenalem odložit. Současně však na oficiálním webu soutěže uvedlo, že další střetnutí v ohrožení zatím nejsou.

Problémy s Olympiakosem čekají i další anglický celek Wolverhampton, který na Pireus narazí v osmifinále Evropské ligy. Vedení "Vlků" požádalo UEFA o odložení úvodního duelu v Řecku, který je na programu ve čtvrtek, ale neuspělo. Klub argumentoval tím, že i když se bude hrát bez diváků, jde o zbytečné zdravotní riziko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články