Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koronavirus i nadále mění harmonogram Premier League, hrát nemohou Leeds, Watford a Everton

Program anglické nejvyšší soutěže přijde 26. prosince kvůli koronavirové nákaze v hostujících týmech o utkání Liverpool - Leeds a Wolverhampton - Watford. Premier League o tom informovala v oficiálním prohlášení. Vedení soutěže také vyhovělo žádosti Evertonu a kvůli většímu počtu zraněných hráčů a fotbalistů v karanténě odložilo jeho zápas proti Burnley.

Luke Ayling z Leedsu se marně snaží zastavit skórujícího Gabriela Martinelliho
zdroj: ČTK/PA autor: Mike Egerton

"Leeds nemůže nastoupit kvůli množství zraněných, nemocných a pozitivních hráčů. Jako jedno z opatření bylo uzavřeno klubové tréninkové centrum," uvedlo vedení soutěže. Sám klub na svém webu informoval, že dnes zaznamenal pět nových případů nákazy.

Leeds je novým týmem, který musel do karantény, u Watfordu problémy přetrvávají. "Hornets" si už museli odložit utkání s Burnley a Crystal Palace.

"Watford má stále nedostatek fotbalistů schopných nastoupit. Postupně se ale budou hráči vracet z izolace a zápas proti West Hamu 28. prosince už by klub měl odehrát," dodalo vedení soutěže v prohlášení.

Trenér Evertonu Rafael Benítez si ve čtvrtek postěžoval, že vedení ligy žádost klubu o odložení zápasu původně zamítlo. Podle zkušeného španělského trenéra to nebylo fér, neboť mu chybí šest zraněných hráčů a dalších pět kvůli covidu-19.

"Po dalších zraněních v týmu jsme dnes znovu vyhodnotili žádost klubu o odložení zápasu. Došli jsme k názoru, že by tým nebyl schopen vzhledem k nedostatečnému počtu hráčů k dispozici tento víkend utkání odehrát," uvedla Premier League.

Everton je v tabulce čtrnáctý. Burnley, za které hraje český reprezentační útočník Matěj Vydra, je na sestupové osmnácté pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Anglické fotbalové kluby rozjely tradiční vánoční charitu

Vedení Premier League v pondělí oznámilo, že testování fotbalistů odhalilo v minulém týdnu rekordních 90 případů nákazy koronavirem. Zástupci klubů ale v pondělí odsouhlasili pokračování soutěže, ačkoli bylo za poslední dva týdny odloženo už několik zápasů. Týmy by měly hrát, pokud budou mít alespoň 13 hráčů do pole a brankáře.

Střetnutí odkládá také druhá nejvyšší anglická soutěž. Z původních deseti duelů naplánovaných na druhý svátek vánoční zbyly v programu kvůli koronaviru pouze čtyři.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články