Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kopic po úspěšné premiéře: Překvapili jsme i sami sebe

Mladá Boleslav - Záložník Jan Kopic poprvé v národním týmu skóroval. Větší radost měl ale z toho, jaký výkon čeští fotbalisté při výhře 3:0 podali. Velmi dobrou hrou v premiéře pod trenérem Karlem Jarolímem překvapili i sami sebe. Komunikace i sehranost podle něj byla velmi dobrá.

Jan Kopic a Ondřej Zahustel
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Dal jsem první gól, za to jsem moc rád, ale ještě více spokojený jsem s výkonem celého týmu. Myslím, že to bylo velmi dobré a máme zasloužené vítězství," řekl Kopic.

"Myslím, že jsme překvapili sami sebe po těch dvou trénincích. Nikdy jsme spolu v tomto složení nehráli, ale komunikace a sehranost byla dobrá. Máme na co navázat a to je dobře," pochvaloval si plzeňský záložník.

Proti Arménii figuroval v jedenáctce, která nastoupila na druhou půli. Od začátku potvrzoval výbornou formu z úvodu klubové sezony a aktivní výkon s několika šancemi korunoval v 86. minutě povedenou střelou zpoza vápna, která s přispěním tyče skončila v síti.

"Jednou jsem trefil Necku (Necida), jednou mi to chytil gólman a napotřetí mi to vyšlo. Jsem rád, že jsem se trefil. Je to povzbuzení do další práce," dodal šestadvacetiletý záložník, který nastoupil ke třetímu reprezentačnímu utkání.

Je potřeba nabrat zdravé sebevědomí

Věří, že povedený výkon týmu pomůže před nedělním vstupem do světové kvalifikace proti Severnímu Irsku. "Trenér po nás chtěl dobrý fotbal i výsledek. Potřebujeme totiž nabrat zdravé sebevědomí, protože v neděli nás čeká důležitý zápas. Tohle vítězství by nám mělo pomoci. Ale v neděli nás čeká těžší protivník. Tam bude hrát roli i nervozita, protože to bude důležité," uvedl Kopic.

"Doufám, že jsme divákům ukázali, že nehrajeme špatný fotbal a že nás v tom důležitém utkání přijdou podpořit," doplnil plzeňský středopolař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články