Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Kopic chválil Ivanschitze a uznal: Proti Beer Ševě nám pomohly výsledky z ligy

V lize vyhrávají jak na běžícím pásu a potřebovali to přenést i do Evropské ligy. Fotbalisté Plzně se dočkali proti Hapoelu Beer Ševa, který doma porazili 3:1. Podle Jana Kopice v duelu s izraelským celkem Viktorii pomohlo právě sebevědomí z domácí soutěže, kdy je nezlomilo vyrovnání a ještě dokázali střetnutí ovládnout. Střelec vítězné branky a přihrávky rovněž nezapomněl pochválit v sezoně opomíjeného Andrease Ivanschitze, jenž mu asistoval při rozhodující trefě.

Plzeňský Jan Kopic se snaží projít přes obránce v utkání s Hapoelem Beer Ševa
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Chtěli jsme navázat na ligu. Byla by škoda si to zkazit. Kdybychom tenhle druhý zápas nevyhráli, tak už by to pro nás na postup bylo hodně složité. Jsem moc rád za výhru, bylo to hodně důležité vítězství," řekl Kopic.

"Teď se nám daří a i v lize dlouhodobě dokážeme za stavu 1:1 strhnout vítězství na naši stranu. Díky tomu si věříme, že můžeme dát gól a vyhrát," doplnil sedmadvacetiletý reprezentant.

Litoval neproměněných příležitostí v úvodní pětačtyřicetiminutovce, ve které se gólově prosadil jen ve 29. minutě Milan Petržela po jeho přihrávce. "Měli jsme z šancí v první půli vytěžit víc než jeden gól, protože jsme tam trefili tyčku a měli jsme tam další čtyři situace podobné té gólové, kdy jsem to dával Milanovi. Problém byl, že jsme to nevyužili," upozornil Kopic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Hapoel Beer Ševa

Po přestávce hráči Viktorie přenechali iniciativu soupeři a spíše se bránili. "Druhý poločas jsme nezačali vůbec dobře. Měli jsme tam hodně hluchou dvacetiminutovku. Asi jsme zbytečně zalezli, nedonutili jsme soupeře k chybám jako v první půli. Sice jsme soupeře napadali hodně vysoko, ale presink nám tolik nevycházel," hledal příčiny útlumu Západočechů Kopic.

"Moc brzy jsme se začali bát o výsledek a soupeř už před vyrovnáním měl takové šance, že můžeme děkovat Hrušounovi (brankáři Aleši Hruškovi), že nás podržel," dodal.

Po vyrovnání Beer Ševy v 69. minutě vydržel nerozhodný stav jen sedm minut, než se Kopic prosadil tvrdou střelou. Těsně před koncem ještě přidal pojistku střídající Marek Bakoš.

"Měl už jsem obavy o výsledek. Věděli jsme, že se nemůžeme dostat dlouho do hry. Člověk cítí, že se to na něj valí a nehraje dobře. Naštěstí po tom gólu, co jsme dostali, jsme se dokázali zase probrat a potom už jsme hráli dobře," uvedl odchovanec Jihlavy.

Branku mu připravil rakouský náhradník Andreas Ivanschitz, jenž v této sezoně nastoupil poprvé. "Andymu jsem děkoval hned na hřišti. Na tréninku jede na sto procent a je vidět, jak je fotbalový. I když teď nedostával tolik šancí, tak mu to vyšlo. Jsem rád, že mi nahrával zrovna on," konstatoval Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články