Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrba doufá, že proti ofenzivně laděnému Partizanu bude mít k dispozici i Krejčího mladšího

Silní na míči a velice dobří v ofenizivě, takoví jsou fotbalisté Partizanu Bělehrad podle trenéra Pavla Vrby. Ten proti srbskému celku povede Spartu ve čtvrtek na Letné v úvodním zápase 2. kola Evropské konferenční ligy. Doufá, že už bude mít možnost postavit mladšího z dvojice Ladislavů Krejčích.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba už Partizan jednou vyřadil, teď to zkusí znovu

"Viděl jsem Partizan v posledních zápasech, ať už v přípravě nebo v sobotním utkání s Radnički Niš, které vyhráli v lize 2:0. Je to klasické srbské mužstvo, velice silné na míči, důrazné a s velice dobrou ofenzivou. Zahraniční hráči tomu v útoku dávají rychlost a dynamiku, která je u srbských fotbalistů trošku jiná. Ti jsou spíš hraví, fotbaloví," řekl Vrba.

Partizan naposledy ovládl srbskou ligu v roce 2017, v této sezoně ve 22 kolech neprohrál a 20 z nich vyhrál. "Černobílí" vedou domácí soutěž o pět bodů před městským rivalem Crvenou zvezdou. Do hlavní fáze premiérového ročníku Evropské konferenční ligy postoupili přes tři předkola, ve skupině poté obsadili druhé místo za Gentem a před Anorthosisem Famagusta a tallinskou Florou.

"Respektujeme jejich kvalitu. Prokazují ji nejen v srbské lize, kterou vedou a mají nejlepší skóre (59:6), ale i v Evropě. Na podzim uhráli velice zajímavé výsledky a zaslouženě postoupili ze skupiny. Máme z nich respekt, ale chceme uspět a postoupit, takže doma chceme uhrát co nejlepší výsledek," konstatoval osmapadesátiletý Vrba.

Křídelník Jakub Pešek čeká vyrovnané utkání. "Myslím, že to mají podobně složené jako my. Mají zkušené hráče plus mladé a šikovné. Čekám, že to bude vyrovnané utkání. Ale je to první zápas. Bude tam nervozita, oťukávání soupeře. Už jsem proti Partizanu jednou odehrál přípravný zápas ještě s Libercem v Turecku, takže jsem si to ochutnal. Bude to důrazný, kvalitní soupeř," řekl Pešek na tiskové konferenci.

Doufá, že k dispozici bude i mít dvaadvacetiletého Krejčího mladšího, který o víkendu nehrál proti Plzni. "Na Plzeň jsme ho šetřili. Pořád věříme, že zítra bude v pořádku. Je to nadstandardní hráč a v zápasech, kdy se hraje o hodně, je pro Spartu strašně důležitý. Takoví hráči tyhle zápasy rozhodují," uvedl bývalý kouč národního týmu.

"Když si vzpomenete na pohárový zápas se Slavií, on byl tím, kdo nám zápas pomohl naklonit na naši stranu. Budeme dělat všechno pro to, aby zítra mohl hrát. Momentálně to vypadá, že by mohl hrát, ale není to stoprocentní," podotkl Vrba, který s Plzní v únoru 2018 vyřadil Partizan ve 2. kole Evropské ligy.

Zápas má výkop ve 21 hodin, odveta v srbské metropoli se hraje příští čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články