Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Viktorka nehrála poháry dva roky. Musíme to zvládnout, věří Pernica

Ztratit domácí náskok 2:1? Krajně nepříjemná záležitost. Plzeňský obránce Luděk Pernica ale pevně doufá, že k něčemu takovému v odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy s Dynamem Brest vůbec nedojde. Jednatřicetiletý fotbalista věří, že Viktoria bude po utkání na neutrálním hřišti v Jerevanu slavit postup.

Luděk Pernica
zdroj: Twitter Viktorie Plzeň

"Už dva roky jsme nebyli v žádné skupině, takže pro to chceme udělat samozřejmě maximum. Asi jsme favorit, bylo by hodně nepříjemné, kdybychom to nezvládli. Věřím, že postoupíme," řekl Pernica.

Počasí v arménské metropoli, kde se hraje kvůli omezení letecké dopravy v Bělorusku, podle něj nehraje velkou roli.

"Říkat, že to nějak může ovlivnit zápas, je samozřejmě blbost. My se na to připravujeme, kolem osmé hodiny už nemá být takové vedro. Z tohoto pohledu není na co se vymlouvat," prohlásil bývalý zadák Brna nebo Jablonce.

UEFA před touto sezonou zrušila pravidlo o brankách vstřelených na půdě protivníka, které v pohárech rozhodovalo o postupu při nerozhodném skóre.

"Jdeme do toho s tím, že se nebudeme dívat doleva doprava, samozřejmě chceme vyhrát a urvat postup. Ale tím, že se změnil gól na hřištích soupeřů a už to nemá nějak velkou váhu, je to samozřejmě jiné," uvedl Pernica.

Přestože podle něj plzeňští hráči zahrávají pokutové kopy téměř na každém tréninku, penaltovému rozstřelu by se v Jerevanu rád vyhnul. "Samozřejmě tady nechceme v základní hrací době prohrát."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články