Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

V Plovdivu se nemusí rozhodnout, ví trenér Slovácka Svědík

Opatrný zápas očekává trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s Lokomotivou Plovdiv v Bulharsku. "V prvním zápase se nemusí rozhodnout. Myslím si, že hlavně první utkání bude oťukávání, celky se neznají. Z počátku to bude opatrné,“ tvrdí kouč českého celku.

Svědík hned dodává, proč nečeká žádnou útočnou smršť. "Pokud chcete jít dál, musíte zvládnout obě utkání. Vyhrát venku by bylo pěkné, ale nic by to nevyřešilo. Je to dvojutkání, které má svoje specifika," řekl Svědík na on-line tiskové konferenci.

"O nás je známé, že každé utkání chceme vyhrát. Myslím si, že i vzhledem ke koeficientu naší země je důležité, abychom bodovali," uvedl sedmačtyřicetiletý bývalý hráč Ostravy, Olomouce, Příbrami a Lázní Bohdaneč.

Mužstvo z Uherského Hradiště dosud ve velkých pohárových soutěžích nestartovalo, pouze v letech 2001 až 2003 odehrálo 14 zápasů v už neexistujícím letním Poháru Intertoto. Evropskou scénu Svědík ochutnal jako kouč Mladé Boleslavi. "Vím, o co jde. Já i celý tým se těšíme. Doufáme, že jsme dobře připravení," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slovácka míří do Plovdivu

Spoléhat bude na zkušené hráče, kapitána a stopera Michala Kadlece a záložníka Milana Petrželu, jehož start v prvním zápase je však nejistý. "Není to jen o nich. Je to o týmovém výkonu, máme to tak nastavené. Pravda je, že tito dva hráči jsou základním stavebním kamenem naší osy, od nich se týmový výkon odráží, ale sázíme a jsme závislí na celém týmu," prohlásil Svědík.

"Jdeme do toho s očekáváním toho, že si vybudujeme takovou opozici pro odvetu, v níž to bude hratelné. Chceme z tohoto dvojzápasu postoupit," řekl kapitán Kadlec.

Lokomotiv v moderní éře evropských pohárů nikdy nepostoupil z kvalifikace do hlavní fáze. "Plovdiv má ve svém středu víc kvalitních fotbalistů, na které je třeba dát si pozor. Jmenovitě bych to neříkal. Hlavně v ofenzivě mají dost velice kvalitních hráčů," řekl Svědík, jehož svěřenci v minulé sezoně čtvrtou příčkou v lize dosáhli na nejlepší umístění v klubové historii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články