Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Union se přiblížil Slavii, Randers přeskočili Jablonec. Tottenham senzačně padl

Už jen bod dělí fotbalisty Unionu Berlín v tabulce skupiny E Evropské konferenční ligy od Slavie a oba týmy si to o postup rozdají v závěrečném vzájemném střetnutí. Německý celek se na kontakt českému mistrovi dostal díky triumfu 1:0 nad Maccabi Haifa. Svou šanci zvýšili v "jablonecké" skupině D i hráči Randers, kteří porazili Kluž 2:1 a vystřídali s jednobodovým náskokem Severočechy na druhém místě tabulky.

Postup do osmifinále si zajistili hráči FC Kodaň, kteří vyhráli 4:0 na hřišti Lincolnu a vyhrají skupinu F. "Géčko" ovládlo Rennes, jemuž stačila remíza 3:3 s Arnhemem. Jistý postup mají ze skupiny A také Linec a Maccabi Tel Aviv. V "céčku" postupují Bodö/Glimt po výhře 2:0 nad CSKA Sofia a AS Řím, jež deklasovalo Luhansk 4:0. V jarní fázi se objeví i přes porážku s Famagustou 0:1 Gent.

Nečekanou porážku musí naopak vstřebat Tottenham, neboť prohrál na hřišti slovinské Mury 1:2 a výrazně si šanci na postup zkomplikoval. Dál budou bojovat i hráči Slovanu Bratislava, kteří v přímé bitvě se Soluní remizovali 0:0 a mají shodně osm bodů. Střelecky naprázdno vyšli proti PAOK i Češi Jaromír Zmrhal a Jurij Medveděv. Zmrhal odehrál 70 minut, jeho krajan celý zápas.

Fotbalisté Unionu porazili Haifu i podruhé v tomto ročníku EKL, v prvním zápase ji doma zdolali 3:0. Tři body trefil berlínskému celku po hodině hry Ryerson. Haifa již nemá šanci postoupit.

Cennou výhru 2:1 získali dánští Randers. Ti se proti Kluži dostali do vedení v 68. minutě po trefě Kamary. Za hosty sice brzy vyrovnal Deac, čtvrt hodiny před koncem ale rozhodl Piesinger. V soutěži dosud neporažení Randers, kteří drží druhé postupové místo o bod před Jabloncem, se v posledním kole představí na hřišti vedoucího Alkmaaru.

Bod za remízu 2:2 na hřišti Karabachu získali díky brance Gomeze z 90. minuty hráči Omonie Nikósie. Jan Lecjaks nastoupil za hosty na posledních 21 minut. Omonia má tři body a do další fáze skupiny H neprojde.

Šanci na postup živí jiný kyperský celek Anothorsis Famagusta, který porazil "v béčku" po trefě Christodulopulose 1:0 vedoucí Gent. Josef Hušbauer odehrál ve vítězném týmu celý zápas. Anothoris dál živí naději na postup, musel by ale vyhrát na hřišti Partizanu Bělehrad.

Ve skupině G si postup pojistilo Rennes. To sice díky hattricku Labordeho vedlo proti Arnhemu dvakrát o dvě branky, přesto remizovalo 3:3. Český záložník Tomáš Hájek v barvách hostů zůstal na lavičce náhradníků.

Remíza nizozemského celku nepotěšila Tottenham, který nečekaně prohrál s Murou 1:2. Anglický celek ztrácel od 11. minuty po trefě Horvata a po půl hodině hry přišel o vyloučeného Sessegnona. Naději na bodový zisk vykřesal sice ve druhé půli kanonýr Kane, ale v páté minutě nastaveného času rozhodl o prvním vítězství Mury v soutěži Maroša. Tottenham má stejný počet sedmi bodů jako Arnhem a v závěrečném zápase přivítá na svém hřišti Rennes.

"Je to pro nás těžká ztráta. Náš výkon byl špatný a čeká nás ještě hodně práce. Nebylo to dobré ani po taktické, ani po technické stránce. Bude nějakou chvíli trvat, než vrátíme Tottenham zpět tam, kde byl. Po třech týdnech ve funkci konečně začínám chápat v týmu celou situaci," řekl na tiskové konferenci trenér Antonio Conte.

Roli favorita naopak potvrdilo AS Řím, které porazilo jasně Luhansk 4:0 a má jistý postup do jarní fáze. Na vedoucí Bodö/Glimt, které vyhrálo 2:0 nad CSKA Sofia, přesto ztrácí ve skupině C jeden bod.

5. kolo skupin fotbalové Evropské konferenční ligy:

Skupina A:

Helsinky - Alaškert 1:0 (0:0)

Branka: 48. Tanaka.

Maccabi Tel Aviv - LASK Linec 0:1 (0:0)

Branka: 89. Horvath.

Skupina B:

Flora Tallinn - Partizan Bělehrad 1:0 (1:0)

Branka: 44. Miller.

Anorthosis Famagusta - Gent 1:0 (1:0)

Branka: 27. Christodulopulos.

Skupina C:

Bodö/Glimt - CSKA Sofia 2:0 (1:0)

Branky: 25. Fet, 85. Botheim.

AS Řím - Luhansk 4:0 (2:0)

Branky: 46. a 75. Abraham, 15. Perez, 33. Zaniolo.

Skupina D:

Randers - Kluž 2:1 (0:0)

Branky: 68. Kamara, 76. Piesinger - 72. Deac.

Skupina E:

Maccabi Haifa - Union Berlín 0:1 (0:0)

Branka: 66. Ryerson.

Skupina F:

Slovan Bratislava - PAOK Soluň 0:0

Lincoln Red Imps - FC Kodaň 0:4 (0:2)

Branky: 5. Johanesson, 7. Lerager, 63. Boving, 73. Hojlund.

Skupina G:

Rennes - Arnhem 3:3 (2:1)

Branky: 9., 39. a 69. Laborde - 43. Huisman, 75. Buitink, 90. Openda.

Mura - Tottenham 2:1 (1:0)

Branky: 11. Horvat, 90.+5 Maroša - 72. Kane. ČK: 32. Sessegnon (Tottenham).

Skupina H:

Kajrat Almaty - Basilej 2:3 (1:1)

Branky: 23. Love, 56. Hovhanisjan - 45. Arthur z pen., 69. Zhegrova, 73. Kasami. ČK: 90.+3 Vorogovskij (Almaty).

Karabach - Omonia Nikósie 2:2 (0:1)

Branky: 49. vlastní Psaltis, 88. Andrade - 43. Ďuriš z pen., 90. Gomez. ČK: 66. Kiko (Omonia).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články