Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

UEFA vyšetřuje spor mezi trenéry Knutsenem a Gomesem, kteří to řešili ručně

Silná slova a nejen ta padala po zápase Evropské konferenční ligy mezi Bodö/Glimt a AS Řím. Vedení obou fotbalových klubů, z nichž byl na hřišti úspěšnější ten norský, se navzájem obviňují z fyzického napadení. Kapitán italského celku Lorenzo Pellegrini řekl televizi Sky Sport Italia, že kouč Kjetil Knutsen nejprve slovně a pak i fyzicky zaútočil na trenéra brankářů AS Nuna Gomese. Knutsen poté na webu uvedl, že se pouze bránil Gomesově agresi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále Bodö/Glimt - AS Řím

"Je to smutné. A ostudné. Jsem z toho otřesený," řekl Pellegrini po prohře 1:2 v úvodním čtvrtfinále. Podle Sky Sport norská policie Knutsena, údajnou oběť Gomese, i svědky hádky, k níž došlo v tunelu k šatnám, vyslýchala. Obvinění nepadlo.

Norský tým v reakci uvedl, že Gomes při zápase opakovaně slovně a gesty obtěžoval Knutsena, na což prý klub několikrát opakovaně upozornil čtvrtého rozhodčího a delegáta UEFA. "Všechno vyvrcholilo fyzickým útokem na mě v tunelu. Chytil mě (Santos) pod krkem a natlačil mě ke zdi. Je přirozené, že jsem se musel bránit," uvedl Knutsen.

UEFA uvedla, že ustanovila inspektora etické a disciplinární komise, jenž bude incident vyšetřovat.

"Řím bombarduje média nepravdami ve snaze zakrýt své vlastní nesportovní chování. Víme, že existuje video incidentu, které ukazuje atak členů realizačního týmu Říma na Knutsena. Klub video viděl a požadujeme, aby měla i veřejnost možnost toto video patřící UEFA vidět," dodali zástupci Bodö/Glimt.

Norský tým ve čtvrtek vyhrál 2:1 a zopakoval nad AS výhru ze základní skupiny, v níž v říjnu deklasoval Římany 6:1. Odveta v italské metropoli se bude hrát ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články