Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Návrat zatraceného střelce

UEFA potrestala Plzeň za vhozený kelímek pokutou a dvouletou podmínkou

Disciplinární komise UEFA potrestala Plzeň pokutou 30 tisíc eur (750 tisíc korun) a podmínečným uzavřením tribuny za vhozený kelímek, který v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy trefil do zátylku brankáře Servette Ženeva Jérémyho Fricka. Podmínka pro severní tribunu, kde sídlí "kotel", platí po dobu dvou let. Západočeši na klubovém webu uvedli, že zvažují vůči viníkům právní kroky.

Fanoušci Plzně
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Frick byl zasažen v 39. minutě, kdy si šel před výkopem od brány pro míč a přiblížil se k tribuně s nejvěrnějšími příznivci Viktorie. Kapitán švýcarského celku se po zásahu plastovým kelímkem s pitím skácel k zemi a hra pokračovala až po ošetření a dvouminutové prodlevě. Podle vyjádření klubu vhodili předměty na hrací plochu tři domácí fanoušci.

"V tuto chvíli řešíme a zvažujeme ve spolupráci s právním oddělením klubu další kroky směrem k těmto jednotlivcům. Ve hře je samozřejmě i vymáhání vzniklé škody a případné další exemplární potrestání. Chceme dát jasně najevo, že podobné jednání nehodláme tolerovat a nesmí se opakovat," uvedl mluvčí třetího celku prvoligové tabulky Václav Hanzlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Servette FC

"Podobné chování je naprosto nepochopitelné a nepřijatelné, nelze ho žádným způsobem omluvit. Chceme dát jasně najevo, že tyto činy na náš stadion nepatří a nebudeme je tolerovat. Poškozuje to celý klub a všechny slušné fanoušky, kterých je na tribunách po celém stadionu drtivá většina," přidal generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Plzeň po dvou bezbrankových remízách nakonec udolala Servette v penaltovém rozstřelu a poprvé v historii postoupila do čtvrtfinále evropského poháru. V něm se střetne s Fiorentinou. Dvojzápas zahájí 11. dubna na domácím stadionu.

V této sezoně Konferenční ligy byli potrestáni i pražští Bohemians 1905 za chování fanoušků v předkole s Bodö/Glimt. Za nevhodné pokřiky, použití pyrotechniky a blokování schodiště a východů na tribunách dostali klokani pokuty ve výší 570 tisíc korun.

Slavia v listopadu po vítězném zápase Evropské ligy s AS Řím zaplatila dokonce 2,23 milionu korun, což je nejvyšší pokuta, kterou od UEFA dostala. Disciplinární komise jí rovněž vyčetla blokování schodiště a východů, použití pyrotechniky v "kotli" na tribuně Sever, provokativní a urážlivá hesla na tribunách a vhazování předmětů na hrací plochu.

Právě tribuna Sever je nyní v dvouleté podmínce. Před týdnem v neúspěšné odvetě osmifinále EL proti AC Milán vhazovali příznivci Pražanů kelímky a předměty na hrací plochu a švédský sudí Glenn Nyberg musel řešit situaci s pořadateli i s kapitánem Lukášem Provodem, který domlouval domácím fanouškům. UEFA ale zápas na aktuální seznam s tresty z posledního hracího týdne nezařadila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články