Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Tohle se zapíše do historie Říma i mé vlastní, hlásil Mourinho po pátém evropském titulu

Za výjimečný úspěch označil trenér José Mourinho triumf AS Řím v premiérovém ročníku Evropské konferenční ligy. Portugalský kouč po středečním finálovém vítězství 1:0 nad Feyenoordem Rotterdam v Tiraně neskrýval emoce a potvrdil, že na lavičce italského klubu bude působit i v příští sezoně.

Mourinho vyhrál významný evropský pohár popáté a vyrovnal rekord Itala Giovanniho Trapattoniho. Dvakrát ovládl Ligu mistrů (v roce 2004 s Portem a 2010 s Interem Milán) a dvakrát Evropskou ligu, respektive Pohár UEFA (v roce 2003 s Portem a 2017 s Manchesterem United). V pohárových finále má navíc stoprocentní bilanci.

"Na mé kariéře je skvělé, že se mi to povedlo nejen s Manchesterem United, ale také s Portem, Interem a Římem, což je hodně, hodně výjimečné," řekl Mourinho.

Jeho svěřenci zdolali Feyenoord, čtvrtfinálového přemožitele pražské Slavie, díky gólu Nicóla Zaniola z 32. minuty. AS Řím se proto po dvou prohraných pohárových finále z let 1984 a 1991 dočkal první evropské trofeje v dějinách klubu.

"Tohle se zapíše do historie Říma i mé vlastní. Bylo mi řečeno, že pouze já, Sir Alex (Ferguson) a Giovanni Trapattoni vyhráli trofeje ve třech různých dekádách. Díky tomu si připadám trošku starý, ale pro mou kariéru je to krásné," uvedl Mourinho.

Konferenční ligu vnímal jako velkou příležitost. "Od začátku jsme cítili, že tuhle soutěž můžeme vyhrát. Konkurence se zvyšovala, když sem přicházely týmy z Evropské ligy jako Leicester nebo Marseille. S tím jsme počítali. Mohli jsme získat více bodů v Serii A, ale do Konferenční ligy jsme vložili hodně sil," přiznal rodák ze Setúbalu.

Zůstávám, o tom není pochyb

Přestože média spekulovala o jeho možném letním odchodu do Newcastlu či Paris St. Germain, oznámil pokračování v AS Řím, s nímž v italské lize obsadil šesté místo.

"Teď je jasné, že zůstávám, o tom není sebemenších pochyb. I když se objevily některé spekulace, chci pracovat jen v Římě. Musíme si s majiteli, kteří jsou fantastičtí lidé, říct plány pro příští sezonu. Tohle vítězství se zapíše do dějin a můžeme na něm postavit silný projekt se skutečnými profesionály," dodal Mourinho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články