Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svědík: S Kolínem jsme hráli vyrovnanou partii, měli jsme kopat penaltu

Navzdory prohře 2:4 v Kolíně nad Rýnem byl trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík na svůj tým hrdý. Domníval se, že jeho svěřenci odehráli s německým celkem vyrovnanou partii. Mrzelo ho však, že dvakrát inkasovali po rohových kopech plus z pokutového kopu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. FC Kolín - Slovácko

Tým z Uherského Hradiště po úvodním dějství prohrával 0:2, krátce po změně stran však vyrovnal. Domácí ale odpověděli dvěma brankami. "Co se týká hernosti, snažili jsme se hrát a s výsledkem něco udělat. Z hlediska nasazení nemůžu nikomu nic vytknout. Z naší strany velmi dobrá útočná fáze, pasáže hry, které byly opravdu velmi dobré, ale zase standardní situace plus penaltový zákrok. Když tohle soupeři v obranné fázi dovolíme, jsou z toho bohužel čtyři branky," řekl Svědík.

"I tak jsem pyšný na to, že jsme tady odevzdali takový výkon. Nebylo to tak, že jsme si přijeli pro porážku, ale byl to zápas nahoru dolů. S Kolínem jsme hráli v podstatě vyrovnanou partii," uvedl osmačtyřicetiletý rodák z Pardubic.

Slovácko inkasovalo v prvním poločase po rohových kopech. "V poločase jsme říkali, že si v těchto věcech musíme udělat pořádek a že je to obrovská škoda, protože tohle rozhodlo utkání. Soupeř měl dvoubrankový náskok. Byly to laciné branky, které soupeře dostaly na koně. Je potřeba na tom zapracovat a být v tomhle zodpovědnější, důraznější a eliminovat to, abychom to neřešili každé utkání. Dneska dva rohy a penalta, což jsou tři góly ze standardních situací," prohlásil Svědík.

Ve dvou utkáních Slovácka v hlavní fázi Konferenční ligy padlo celkem 12 branek, jelikož minulý týden doma remizovalo s Partizanem Bělehrad 3:3. "Svědčí to o tom, co se ukázalo proti Kolínu – slabší defenziva a silnější ofenziva. Trošku to odlehčuju, každé utkání bylo jiné. V prvním utkání jsme vedli, měli jsme ho dotáhnout, navíc jsme hráli o jednoho hráče víc, měli jsme to dohrát," konstatoval Svědík.

"V Kolíně to bylo trošku složitější. Když jsme vyrovnali na 2:2, klíč ležel v tom, že my jsme svoji šanci neproměnili. Jsem přesvědčený, že byla penalta," připomněl Svědík situaci z 55. minuty, kdy střelec první branky Slovácka Jan Kalabiška upadl po souboji s domácím stoperem Nikolou Soldem. Rozhodčí Jevhen Aranovskij ale pokutový kop neodpískal, zatímco na druhé straně v 64. minutě po jiné sporné situaci ano. Dejan Ljubicic z něho vstřelil rozdílovou trefu.

Svědík si myslí, že i ve skupinových utkáních Konferenční ligy by měl pomáhat videorozhodčí. "Když už je to v naší lize, tak by to na úrovni takové soutěže mělo být taky," poznamenal bývalý útočník Ostravy, Olomouce, Příbrami a Lázní Bohdaneč.

Duel s Kolínem se hrál ve vynikající atmosféře, kterou vytvořilo 47 700 diváků. "Těšil jsem se na plný stadion. V Německu chodí lidi, je tu bouřlivé prostředí, krásné stadiony a jejich úžasné zázemí. Moc jsem se na to těšil a z tohohle hlediska jsem si zápas užil. Je to s hořkým koncem kvůli tomu, že jsme prohráli. Co se týká atmosféry, je úžasná. Jenom chválím," mínil Svědík.

Úřadující vítěz domácího poháru nevyhrál šest soutěžních zápasů po sobě. "Směrem dopředu se nebojíme hrát, vytváříme si šance. Pro mančaft i kluky je to měřítko, že jde hrát i s takovými soupeři útočně a že jim jde dát gól. Když ale vidíme, že jsme dlouho neudrželi zápas s nulou, naposledy na AIK (Stockholm), tak tam bych viděl příčinu toho, proč máme teď takové výsledky," podotkl někdejší kouč Ostravy, Mladé Boleslavi nebo Jihlavy.

Zbývajícím soupeřem Slovácka ve skupině D, v níž mu patří poslední příčka, je Nice. Svědíkovo mužstvo se s "Orly" utká 6. října doma a o týden později ve Francii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články