Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svědík před Partizanem: Musí tam být koncentrace a vůle po vítězství, nic jiného neexistuje

Bez zbytečné nervozity a psychické svázanosti by podle Martina Svědíka mělo jít Slovácko do úvodního zápasu skupiny D Konferenční ligy proti Partizanu Bělehrad. Pro Svědíkovy svěřence to bude premiéra ve skupinové fázi jednoho z hlavních evropských pohárů ve velmi silné konkurenci 1. FC Kolínu nad Rýnem a rovněž Nice. Vybrané přímé přenosy zápasů Slovácka odvysílá ČT sport.

Martin Svědík
zdroj: ČTK

Slovácko se do skupiny dostalo na třetí pokus, postup slavilo v srpnu po odvetě předkola na hřišti AIK Stockholm. "Relativně bychom nemuseli být psychicky tak svázaní. Chtěli jsme se dostat do skupiny, což jsme dokázali, nicméně koncentrace a vůle po vítězství tam nyní musí být. Hrajeme doma a chceme uspět. S jiným nastavením do utkání nechodíme," řekl Svědík.

O konkrétních cílech strůjce slováckých úspěchů posledních let nechce mluvit, byť poznatků o hře soupeře má spoustu. "Znáte mě, že si to nechám pro sebe. Uspokojí mě, když na hřišti necháme všechno z hlediska nasazení, organizace, vůle po vítězství. Jdeme si to s nimi rozdat, ale musí to mít hlavu a patu," uvedl Svědík.

Na jaře vypadla s Partizanem Bělehrad v play-off Konferenční ligy Sparta, ovšem Svědík z těchto dvou zápasů příliš nečerpal. "Nevycházím z toho, nejde to srovnávat. Uběhl půlrok a my nejsme Sparta. Bude to něco jiného, i proto, že Partizan má obměněný kádr," konstatoval slovácký kouč.

Kdo však v kádru zůstal, je nejlepší střelec Partizanu Ricardo Gomes. Na jaře odstřelil dvěma góly Spartu, nyní o víkendu dal hattrick. "Je to zabiják ve vápně, prosazuje se hlavně v šestnáctce a je potřeba si na něj dávat největší pozor. Ale velkou kvalitu mají i další hráči, nejen směrem dopředu, ale i v defenzivě. Partizan je velmi dobrý evropský celek," poznamenal Svědík.

Největším problémem Slovácka v posledních zápasech je produktivita. V posledních čtyřech zápasech dalo jen tři branky. "Příležitosti si vytvoříme, ale neproměníme je. Se soupeři jako Slavia či Plzeň se to pak promítne do výsledku. Ale zase máme z těchto duelů velmi dobrou herní průpravu, kterou bychom chtěli proti Bělehradu zúročit," řekl Svědík.

Ideální scénář: gól a držet nulu

Trenér ještě nemá jasno o sestavě, která vyběhne k zápasu. "Dva, tři hráči mají nějaké šrámy, možná se na nich podepsaly poslední zápasy, ale snad to nebude nic vážného," uvedl a naznačil, jak by si představoval ideální scénář. "Dát první gól, držet nulu, být aktivní a využít toho, i když obraz utkání se může rychle měnit."

O ambicích svého týmu v silné skupině nechce předem hovořit. "Těžko odhadnout, jsou tam velmi vyrovnané týmy, Kolín a Nice nehrají druhé housle v prestižních evropských ligách a Partizan nebude chtít zaostat. Po prvních zápasech budeme moudřejší," konstatoval Svědík.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko se chystá v EKL na Partizan
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články