Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

"Slávistická" skupina Konferenční ligy odstartovala remízou Feyenoordu s Maccabi Haifa

Zbrusu nová evropská soutěž jménem Konferenční liga se už rozjela prvními zápasy a hned na úvod se střetli budoucí soupeři pražské Slavie Feyenoord a Maccabi Haifa, kteří se rozešli smírně 0:0.

Hráči Feyenoordu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de

Nizozemský celek po prohře v závěrečném předkole EKL s Elfsborgem (1:3) a ligové porážce s Utrechtem (1:3) nevyhrál potřetí za sebou. Největší příležitost měl v prvním poločase Linssen, jehož vychytal brankář Cohen. Domácí byli nejblíže ke skórování ve 23. minutě, kdy Chery orazítkoval dalekonosnou ranou břevno. Maccabi protáhlo domácí neporazitelnost na osm zápasů.

V příštím kole přivítá Feyenoord doma Slavii, Haifa bude bojovat na hřišti Unionu Berlín.

Historicky první gól ve skupinách nově vzniklé soutěže si připsal při výhře Maccabi Tel Aviv nad Alaškertem 4:1 chorvatský útočník Stipe Perica. Skóre otevřel pro izraelský klub ve 13. minutě. Ačkoliv hosté vzápětí vyrovnali zásluhou Joseho Embala, ještě do přestávky se za Maccabi prosadil Gavriel Kanichowsky a z penalty Dan Biton. Ten proměnil penaltu až na druhý pokus poté, co při prvním nestál brankář Ognjen Čančarević na brankové čáře. Výsledek pečetil v 72. minutě Matan Hozez.

Další zápasy Evropské konferenční ligy, v níž účinkuje vedle Slavie také Jablonec, se uskuteční ve čtvrtek.

Fotbalová Evropská konferenční liga - 1. kolo:

Skupina A:

Maccabi Tel Aviv - Alaškert 4:1 (3:1)

Skupina E:

Maccabi Haifa - Feyenoord Rotterdam 0:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články