Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia dlouhou přesilovku ve výhru nepřetavila. Feyenoord vyrovnal v nastavení

Dvakrát se dostali do vedení, dvakrát o něj přišli. Fotbalistům Slavie nepomohla ani více než padesát minut dlouhá přesilovka jednoho muže a v utkání Evropské konferenční ligy remizovali s Feyenoordem 2:2. Pražané sice ještě v nastaveném čase sahali po triumfu, jenže dělbu bodů zajistil druhým zásahem v duelu Cyriel Dessers.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Feyenoord

Pražany poslal ve 12. minutě do vedení Peter Olayinka, do pauzy srovnal střídající Cyriel Dessers. V 66. minutě se trefil další střídající hráč Jan Kuchta, ale v nastavení navzdory oslabení zařídil dělbu bodů Dessers. Třetí celek nizozemské ligy hrál od 36. minuty bez vyloučeného Guuse Tila.

Slavia soupeři nedokázala oplatit úvodní venkovní porážku 1:2. Český šampion i tak udržel ve čtyřčlenné tabulce postupové druhé místo o bod před třetím Unionem Berlín, na jehož hřišti 9. prosince nastoupí k závěrečnému zápasu. Pražanům stačí k účasti ve vyřazovacích bojích remíza.

Tabulku vede Feyenoord o čtyři body před Slavií a už má jisté prvenství. Vítězové skupin nové soutěže postupují do osmifinále, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Trenér Slavie Trpišovský udělal dvě změny oproti nedělnímu vítěznému ligovému utkání proti Jablonci (5:0). Na hrotu útoku začal Schranz místo Kuchty a v záloze nahradil Lingr Hromadu, který nefiguruje na soupisce pro Evropskou konferenční ligu. Hostům kvůli koronaviru chyběla brankářská jednička Bijlow.

Feyenoord, hnaný zhruba dvěma a půl tisíci hostujících fanoušků, vstoupil do utkání aktivněji, ale skóre otevřela Slavia. Bah ve 12. minutě vystihl rozehrávku náhradního gólmana hostí Marciana a přihrál Olayinkovi, který zblízka před odkrytou brankou nezaváhal. Nigerijský křídelník navázal na úvodní trefu proti Jablonci.

Už v 18. minutě musel kvůli zranění ze hřiště útočník Feyenoordu Linssen, jehož nahradil Dessers. Nový hráč na trávníku byl velmi aktivní a poměrně brzy srovnal. V 29. minutě ještě Mandouse přízemní střelou nepřekonal, ale o dvě minuty později se po přihrávce od Toornstry ve vápně obtočil a už nezaváhal.

Necelých 10 minut před přestávkou šli hosté do deseti. Til před vápnem hrubě fauloval Stanciua a finský rozhodčí ho po poradě s asistentem vyloučil, byť nejprve ukázal jen žlutou kartu.

Trpišovský o přestávce stáhl ze hry Masopusta a nasadil útočníka Kuchtu. Lingrovu střelu zblokovala defenziva a v 53. minutě před Olayinkou odvrátil na roh obránce. Po hodině hry zastavil Kuchtovu hlavičku na brankové čáře Marciano.

V 66. minutě naopak izraelský brankář pomohl domácím k vedení. Marciano neudržel Holešovu střelu z dálky a dobíhající Kuchta po kličce gólmanovi poslal míč pohodlně do sítě. Chvíli nato slávistický útočník upadl ve vápně, ale finský sudí mu udělil žlutou kartu za simulování.

Hosté v závěru i v oslabení dokázali soupeře zatlačit. V 88. minutě ještě domácí zachránil bek Bah, který s pomocí břevna vyhlavičkoval míč z prostoru okolo brankové čáry. Ve třetí minutě nastavení už ale Feyenoord udeřil. Dessers si naběhl na centr za obranu od Geertruidy a hlavou přehodil Mandouse.

Slavia Praha - Feyenoord Rotterdam 2:2 (1:1)

Branky: 12. Olayinka, 66. Kuchta - 31. a 90.+3 Dessers. Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare (všichni Fin.). ŽK: Ousou, Krmenčík, Masopust, Ševčík, Kuchta, Kačaraba - Malacia, Dessers, Kökcü. ČK: 36. Til (Feyenoord). Diváci: 14.562.

Slavia: Mandous - Bah (90.+2 Traoré), Ousou, Kačaraba, Oscar - Holeš - Masopust (46. Kuchta), Stanciu, Lingr (78. Ekpai), Olayinka - Schranz (62. Ševčík). Trenér: Trpišovský.

Feyenoord: Marciano - Pedersen, Trauner, Senesi (85. Geertruida), Malacia - Aursnes, Kökcü, Til - Toornstra (78. Džahánbachš), Linssen (18. Dessers), Sinisterra (85. Nelson). Trenér: Slot.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zápas byl těžký, Feyenoord do toho velmi dobře vstoupil. Dlouho jsme tu nehráli s takhle dobrým soupeřem, potvrdil svou kvalitu. Presink nám pomohl k prvnímu gólu. Pak došlo k věci, kterou jsme nechtěli, že Senesi přenesl balon na druhou stranu a dostali jsme gól na 1:1. Pak přišlo vyloučení a dostali jsme se do vedení Kuchťákem (Kuchtou). Pak to vypadalo podobně jako zápas proti Maccabi. Snažili jsme se útočit, měli jsme plno brejků, ale nepodařilo se nám dát třetí gól. Zápas jsme nechali až do konce otevřený, což se nám vymstilo. Chybou v nastavení jsme si vítězství nechali utéct. Měli jsme to zvládnout."

Arne Slot (trenér Feyenoordu): "Prvnímu inkasovanému gólu bylo určitě možné zabránit. Pak za stavu 1:1 dostal Til červenou kartu. Přišlo mi to bizarní, že napřed dostal žlutou a pak červenou. Zřejmě pomezní rozhodčí ze vzdálenosti 60 metrů viděl faul na červenou a řekl to rozhodčímu. Hráli jsme proti velmi silnému soupeři a remízy si velmi ceníme. I kdybychom prohráli, byl bych na hru našeho týmu pyšný."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články