Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schmeichel, Ramsey či Pepé. Individuální kvalita soupeře je obrovská, má jasno Svědík

Podle trenéra Martina Svědíka disponují fotbalisté Nice ze všech tří soupeřů Slovácka ve skupině Evropské konferenční ligy nejlepší individuální kvalitou a zkušenostmi. Osmačtyřicetiletý stratég si myslí, že výsledky a aktuální forma "Orlů", kteří jsou ve francouzské lize až třináctí, můžou být ošidné, jelikož evropská soutěž je o něčem jiném.

Tým z Uherského Hradiště v úvodních dvou duelech hlavní fáze Konferenční ligy remizoval doma s Partizanem Bělehrad 3:3 a v Kolíně nad Rýnem prohrál 2:4. Nice s oběma soupeři uhrálo nerozhodný výsledek 1:1. Slovácko se s celkem z Azurového pobřeží utká ve čtvrtečním třetím kole.

"U Nice bych vypíchl individuální kvalitu a zkušenosti z jiných evropských lig nebo z reprezentací, které mají někteří hráči za sebou. Individuální kvalita soupeře je obrovská, z našich soupeřů je na tom v tomto ohledu nejlíp," řekl Svědík na tiskové konferenci.

"My to zase máme založené na týmovém výkonu, budeme v domácím prostředí. To jsou naše zbraně," doplnil osmačtyřicetiletý rodák z Pardubic.

Generálka v Parku Princů

Svěřenci trenéra Luciena Favreho prohráli v generálce na hřišti obhájce francouzského titulu Paris St. Germain 1:2, nevyhráli tři soutěžní utkání po sobě a pět z posledních šesti. Pátý celek minulé sezony francouzské ligy dělí pouze bod od první sestupové pozice.

"Forma a výsledky v Ligue 1 můžou být zrádné, ale evropská soutěž je něco jiného. Každý zápas je hlavně v tomhle jiný. Co se týče jejich výkonnosti, vůbec bych to nebral v potaz," konstatoval Svědík.

"Na druhou stranu je vidět, že moc gólů nedostávají –⁠ až na domácí porážku 0:3 s Marseille. Co se týče útočné fáze, tam to může být otázka sehranosti a toho, jak si hráči na sebe zvyknou. Pořád je ale v útočné fázi kvalita ve hře jeden na jednoho, u prvního doteku nebo zakončení," uvedl někdejší hráč Ostravy, Olomouce, Příbrami a Lázní Bohdaneč.

Ligue 1 uznává. "Mám spíš radši anglický a německý fotbal, ale Francie je taky velmi kvalitní liga se spoustou kvalitních hráčů. Patří do top pěti lig, z nichž si nelze vybírat a kde jsou soupeři velmi kvalitní," podotkl Svědík.

Cítí, že jeho mužstvo s přibývajícími duely získává při premiéře ve skupině evropských pohárů čím dál víc zkušeností. "Načetlo se to i zápasy (v předkolech) s Fenerbahce a AIK. Utkání je dost, hráči vědí, co je čeká. V tomhle nevidím žádný problém," zakončil Svědík.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia a Slovácko se chystají na další představení v EKL

Předpokládané sestavy:

Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Duskí - Havlík, Daníček - Petržela, Trávník, Kalabiška - Kozák.

Nice: Schmeichel - Atál, Viti, Dante, Bard - Rosario, Lemina - Barkley, Ramsey, Diop - Laborde.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články