Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Rada: Zápas s Alkmaarem ještě není klíčový. Chceme navázat na předchozí výkony

Zapomenout na domácí ligu a naopak navázat na výkony z Evropské konferenční ligy. To vštěpuje jabloneckým fotbalistům trenér Petr Rada před čtvrtečním domácím zápasem s Alkmaarem. Duel ještě nepovažuje za klíčový ve skupině, přestože Severočeši už mohou za určitých okolností v předposledním kole postoupit.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec si zajistí ve skupině D nejhůře druhé místo, pokud zvítězí nad vedoucím Alkmaarem a současně třetí Randers doma podlehnou čtvrté Kluži v souběžně hraném utkání. Nizozemskému favoritovi stačí bod k jistotě postupu z první příčky. Na tu ale mají v případě čtvrteční výhry naději i Radovi svěřenci.

"Jsou ještě dva zápasy, šest bodů. My máme o pět míň než Alkmaar. Šance pořád je, ale takhle daleko se nechci dívat. Zápas s Alkmaarem samozřejmě není klíčový. I kdybychom neuspěli, měli bychom ještě šanci v posledním zápase v Kluži. I kdyby Randers vyhrál, pak hraje v Alkmaaru. Soustředíme se jenom na čtvrtek," řekl Rada na tiskové konferenci. "Pokusíme se pokračovat ve výkonech, které odvádíme v Konferenční lize," přidal třiašedesátiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec si může zajistit postup, ale čeká ho lídr skupiny Alkmaar

Na konci září Jablonečtí prohráli v Alkmaaru 0:1, i když s domácím favoritem v první půli drželi krok. "Pro nás bylo povzbuzující, že jsme se soupeři vyrovnali, v některých pasážích jsme hráli velice dobře. Ale jednou situací, kterou jsme si nepohlídali, jsme prohráli 0:1," vzpomínal Rada.

Podještědský tým se nebývale trápí v domácí lize, kde nevyhrál osmkrát za sebou a krčí se na 13. místě tabulky. Naposledy v neděli na stadionu mistrovské Slavie utrpěl debakl 0:5. "Teď je Konferenční liga a do toho bych ligu nemontoval. Všichni vědí, jak na tom v lize jsme, to není tajemství. Potřebovali jsme vyčistit hlavy, co se týká ligy, abychom se soustředili na Alkmaar," prohlásil Rada.

"Jediná trošku omluva je, že v zápasech, neberu ten poslední, si vytváříme šance, ale neproměňujeme je. I my v realizačním týmu si nad tím lámeme hlavu, ale musíme věřit, že se to otočí a zlomí v lepší časy," doplnil bývalý reprezentační kouč.

Podle něj nehrozí, že by Alkmaar, který je v nizozemské lize až dvanáctý, duel s Jabloncem jakkoliv podcenil. "O tom svědčí už to, že poslední čtyři utkání prakticky hrajou ve stejné jedenáctce. Nedávají hráčům nějakou úlevu, hrajou furt. Jde i o nějakou ekonomickou motivaci. To ani hráčům nechci říkat. Myslím, že Alkmaar tady bude chtít zvítězit," mínil Rada, jemuž kvůli karetnímu trestu bude chybět obránce Vojtěch Kubista.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články