Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rada před zápasem s Randers řeší, kdo si stoupne do branky

Kdo bude chytat? To je otázka, kterou musí na poslední chvíli řešit trenér jabloneckých fotbalistů Petr Rada před čtvrtečním zápasem v Evropské konferneční lize s dánským týmem Randers. Netuší jestli v Jablonci nastoupí brankářská jednička Jan Hanuš, který má problémy s ramenem. Kdyby to nešlo, chytal by opět mladík Tomáš Vajner, který v sobotu proti Českým Budějovicím nastoupil v lize poprvé. Rozhodne až předzápasový trénink.

Trenér Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Není to tak, že bychom chtěli mlžit, ale musíme počkat na dnešní rozhodující trénink, jak na tom bude Hanuš. Vlasta Hrubý je mimo, takže Hanuš, Vajner. Pokud bude Hanuš zdravý a stoprocentní, tak logicky by měl chytat," řekl Rada na tiskové konferenci.

"Nějaký hematom tam u Hanuše je, ještě včera byl na vyšetření. Doktor řekl, že musí rozhodnout poslední trénink. Asi je důležitý míč. Uvidíme. Chci to zaklepat a věřím tomu, že to dopadne dobře," doplnil třiašedesátiletý kouč.

Jablonečtí na úvod skupiny D doma zvítězili 1:0 nad Kluží a poté prohráli 0:1 v Alkmaaru. Před třetím kolem Severočechům v tabulce patří druhé místo o bod za nizozemským favoritem. Třetí Randers v EKL remizoval na svém hřišti 2:2 s Alkmaarem a poté 1:1 v Kluži. "V prvním poločase byli Dánové jasně lepší. Vedli 1:0, kontrolovali celou dobu hru v prvním poločase. Kluž měla jednu šanci," konstatoval Rada.

Čtvrtečního protivníka, který je na čtvrtém místě dánské ligy, v žádném případě nepodceňuje. "Když jsem se díval na videa všech soupeřů, tak tenhle tým mi připadal takový nejsehranější, nejkompaktnější. Určitě nás nečeká nic lehkého. Jsou běhaví, dobří pohybově. Dá se říct, že v této skupině nikdo nevybočuje jiným stylem, všichni hrají prakticky stejně," uvedl Rada.

"Osobně jsem měl větší respekt z Alkmaaru. Co jsme viděli, tak jejich styl ve mně vzbuzoval větší strach," řekl před zápasem stoper Jaroslav Zelený. "Nakonec jsme to zvládli obstojně. Tím samozřejmě nechci Randers nijak podceňovat, ale třeba sílu dopředu měl Alkmaar o něco větší. Randers je také silnější dopředu než dozadu, na to je určitě třeba si dát pozor."

Kouč Jablonece upozornil na ofenzivní hráče Randers Tosina Kehindeho, Stephena Odeye nebo Alhajiho Kamaru. "Mají vepředu tři hráče tmavé pleti. Jsou živelní, nepříjemní a rychlí, na to se musíme připravit. Randers jsou důrazní a do všeho chodí. Oba krajní hráče mají velice ofenzivní s dobrým centrem. Je to dobrý mančaft," dodal bývalý trenér české reprezentace, jehož svěřenci jsou v domácí soutěži až jedenáctí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články