Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Rada chce utkání v Konferenční lize hlavně přežít, proti Kluži bude připraven i Doležal

Před startem skupinové fáze Evropské konferenční ligy si dal jablonecký trenér Petr Rada za cíl hlavně přežít všech šest zápasů. Ve čtvrtečním duelu proti Kluži může počítat i s klíčovým útočníkem Martinem Doležalem, který nedohrál nedělní prvoligové střetnutí s Karvinou.

"Chci každý zápas vyhrát, bude to těžké. A hlavně to přežít. Budu rád, když přežiju všech šest utkání," řekl Rada, jehož svěřence čeká ve skupině D ještě nizozemský Alkmaar a dánští Randers.

Vítěze poslední čtyř ročníků rumunské ligy Kluž považuje za silného soupeře i díky větším zkušenostem z evropských pohárů. "Hrají pravidelně buď Evropskou ligu, nebo Champions League. Máme ještě v paměti, kdy hráli se Slavií (v předloňském 4. předkole Ligy mistrů). Je to silný klub, který má ekonomické zázemí," upozornil Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Rada: Bude to těžké, zápas chci hlavně přežít

"Vrátil se (Dan) Petrescu, který Kluž trénoval v té dobré době, kdy hráli Champions League. Mají spoustu zajímavých a zkušených hráčů. Dominují v domácí lize, vedou. Teď prohráli akorát s Botosani, předtím sedm zápasů a sedm vítězství," doplnil třiašedesátiletý kouč.

K dispozici bude mít ve čtvrtek kompletní kádr až na dlouhodobě zraněného obránce Davida Štěpánka. Největší otazník visel nad Doležalem. "Je stoprocentně v pořádku. Zatím zaplaťpánbůh jsou všichni v pořádku. Věřím, že se přes noc nic nestane a na předzápasovém tréninku se nikdo nezraní," konstatoval Rada.

Podruhé v základní skupině

Severočeši nastoupí ve skupinové fázi pohárů podruhé. Před třemi lety v Evropské lize v konkurenci Dynama Kyjev, Rennes a Astany skončili poslední s pěti body. "Hráči Evropskou ligu využili tak, že nasbírali určité zkušenosti. Ale z těch, kteří hráli skupinu, tady polovina nebo tři čtvrtě není. To je ten největší problém," zakončil Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články