Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pro mě zvláštní zápas, ale budu fandit Slavii, řekl Musa. Upozorňuje na brejky Unionu

Jarní sezonu strávil v dresu Unionu Berlín. V úvodním duelu Evropské konferenční ligy však Petar Musa bude přát Slavii. Pro sešívané má chorvatský útočník, který aktuálně z pražského celku hostuje v Boavistě Porto, i několik varování. Jak na rychlé brejky německého celku, tak i na nebezpečného nigerijského ofenzivního hráče Taiwa Awoniyie.

"Pro mě to bude zvláštní zápas, protože jsem hrál za Union i Slavii. Ale jasně že můj favorit je Slavia, takže budu klukům držet palce, aby zápas vyhráli," řekl pro slávistické internetové stránky Musa.

Union se díky sedmému místu v minulé sezoně německé ligy po 20 letech kvalifikoval do evropských pohárů a do skupiny prošel poprvé v historii. "Union hraje velmi dobrý fotbal. V Německu všichni vědí, co to je za tým. Takže myslím, že se musí přede všemi ukázat i v evropských pohárech, to jim hodně pomůže," poznamenal Musa.

Za Union v jarní části minulé sezony zasáhl do 14 bundesligových zápasů a připsal si jeden gól a tři asistence. "Rádi hrají do středního bloku a čekají na chybu soupeře. Myslím si, že mají opravdu dobré útoky a protiútoky," prohlásil chorvatský útočník, který odešel ze Slavie do Boavisty na hostování s opcí.

Zatím nejlepším střelcem Unionu v této sezoně je nigerijský útočník Awoniyi, který dal ve čtyřech kolech Bundesligy tři branky a dvakrát se trefil ve 4. předkole Evropské konferenční ligy proti Kuopiu.

"Je to velmi dobrý hráč. Přišel z Liverpoolu a podle toho, co v Bundeslize ukazoval, je velmi nebezpečný. Umí střílet branky, bude se proti němu těžko hrát. Je velmi rychlý, má dobré zakončení, takže bude těžko bránitelný. Ale Slavia na to má a připraví se na zápas dobře," mínil Musa, který působil i v Liberci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články