Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Převaha k postupu nestačila. Slovácko nezvládlo penaltový rozstřel a v Konferenční lize končí

Bulharského soupeře přehráli, přestříleli, po základní hrací době i po prodloužení vyhráli 1:0 gólem Vlastimila Daníčka a smazali manko z úvodního utkání. K postupu do třetího předkola Evropské konferenční ligy jim to ovšem nepomohlo. Fotbalisté Slovácka totiž v rozstřelu ze značky pokutového kopu třikrát selhali a další fázi soutěže si proto zahraje Lokomotiv Plovdiv.

Utkání Slovácko - Lokomotiv Plovdiv
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Hrdinou penaltového rozstřelu se stal bulharský gólman Ilko Pirgov, který postupně rozesmutnil Daníčka, Daniela Holzera a Tomáše Kohúta. Tím zajistil Lokomotivu postup do třetího předkola, kde se utká s FC Kodaň.

"Všichni jsme pokutové kopy o den dříve trénovali a všichni je dávali. Pětice byla celkem jasná," vysvětlil stoper Stanislav Hofmann složení exekutorů. "Já jsem mezi nimi nebyl, protože jsem ji nedal a neproměnil jsem i nedávno," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slovácka se loučí s Konferenční ligou ve 2. předkole

Domácí začali odvetu očekávaným náporem a na bulharskou svatyni se valil jeden útok za druhým. V 5. minutě nedoskočil Sadílek na Petrželův centr, nedlouho poté zase hlavičkoval do středu brány Cicilia.

Slováckému tlaku ale scházela větší přesnost finálních přihrávek a často i jednoduchost v hledání skuliny v obraně soupeře. Ve 26. minutě ale svěřenci trenéra Martina Svědíka přečíslili pravou stranu soupeřovy obrany, Navrátil našel nabíhajícího Daníčka, který otevřel skóre a smazal manko z Plovdivu.

Hosté se během první půle zmohli na několik brejků, z nichž ale žádný nespadal do kategorie gólových. Nejblíže k tomu měla akce Salinase a Minčeva, s kterou si poradil brankář Nguyen.

Klub z Uherského Hradiště dominoval i na přelomu poločasů. Ve 47. minutě vystřelil nebezpečně Sadílek, ale gólman Pirgov ránu vyrazil. Po hodině hry to zkusil tvrdou přízemní střelou Cicilia, ale mířil těsně vedle.

Soupeř se dostal do jediné šance po hlavičce Ilijeva. Jinak čelil velké převaze domácích ti ale neproměnili šance Hofmanna, Jurečky a Sadílka a duel šel proto do prodloužení.

V něm už domácí ofenzivní síla ochabla, do příležitostí se dostal i bulharský celek, ale rozhodnutí musely přinést až penalty. V rozstřelu proto mohl zazářit Pirgov, překonat ho dokázali jen Jurečka a Kadlec.

1. FC Slovácko - Lokomotiv Plovdiv 1:0 po prodl. (1:0, 1:0), na pen. 2:3

Branka: 26. Daníček. Penalty proměnili: Jurečka, Kadlec - Iliev, Connor Ruane, Karageren. Neproměnili: Daníček, Holzer, Kohút - Salinas, Jančev. Rozhodčí: Madley – Hussin, Robathan (všichni Anglie). ŽK: Havlík, Divíšek - Connor Ruane. Diváci: 4208 (omezený počet). První zápas: 0:1.

Slovácko: Nguyen - Reinberk (105. Tomič), Hofmann, Kadlec, Kalabiška (91. Divíšek) - Havlík, Daníček - Petržela (91. Holzer), Sadílek, Navrátil (64. Jurečka) - Cicilia (111. Kohút). Trenér: Svědík.

Plovdiv: Pirgov - Gomis, Craciun, Petrovič (91. Bykov)- Karagaren, Vitanov, Umarbajev (70. Jančev), Connor Ruane - Salinas, Minčev (104. Ivanov), Iliev. Trenér: Tunčev.

Martin Svědík (Slovácko): "Myslím, že se o postupujícím rozhodovalo už na konci prvního zápasu, kdy jsme inkasovali zbytečný gól. Dnes jsme si vytvořili tlak, ale byli jsme sterilní, nedali jsme velké šance. Měli jsme si jich vytvořit víc, chybí nám výběr místa. To jsou maličkosti, které rozhodly. Už v Bulharsku jsme měli dvě tutové šance, dnes ještě víc. Soupeř nepanikařil, byl pořád nebezpečný a hrozil. My se na gól nadřeme a pak to korunujeme pokutovými kopy. K nim nemělo dojít, měli jsme soupeře dorazit a nenechávat to na rizikové penalty. Dojeli jsme na neproměňování šancí, to bylo klíčové. Pro mě znamená vyřazení zklamání a frustraci."

Aleksandar Tunčev (Plovdiv): "Byl to velmi těžký zápas, v němž jsme byli pod velkým tlakem domácího týmu, který jsme ale dokázali ubránit. V závěru jsme měli několik příležitostí vyrovnat, ale rozhodlo se až v pokutových kopech, v nichž byl náš gólman vynikající a první tři střely Slovácka vystihl. Postup je pro nás velký bonus a těšíme se na dvojzápas s Kodaní."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články