Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň si v Sofii uřízla další evropskou ostudu a potřetí v řadě bude scházet v pohárech

Do odvetného utkání 4. předkola Evropské konferenční ligy v Sofii sice fotbalisté Plzně vstoupili s náskokem dvou branek, ale k postupu jim to nestačilo. Domácímu CSKA podlehli 0:3 po prodloužení a skupinovou fázi nově vzniklé soutěže si nezahrají.

Bulharský tým poslal v 6. minutě do vedení Graham Carey. Po hodině zvýšil Georgi Jomov a v předposlední minutě prodloužení dokonal obrat Jurgen Mattheij, přestože domácí dohrávali v oslabení bez vyloučeného Jordyho Caiceda.

Postupový bonus ve výši téměř 75 milionů korun proto dostane CSKA.

Plzeň nastoupila v totožné základní sestavě jako minulý čtvrtek. Na hrotu útoku dostal Chorý opět přednost před Beauguelem. Na lavičce začal i stoper Brabec a místo ve středu obrany zaujali Kaša s Pernicou.

Hosté za silného deště ve 4. minutě nevyužili první velkou šanci, když Chorý po úniku nepřekonal brankáře Busatta.

Hráči CSKA naopak krátce nato otevřeli skóre. Vion průnikovou přihrávkou vyzval Careyho a ten z úhlu zamířil pod břevno. Na druhé straně proti Mosquerově hlavičce dobře zasáhl Busatto. 

Po vyrovnaném začátku druhé půle sofijský tým v 63. minutě zvýšil na 2:0 a dotáhl manko z Plzně. Jomov zakončil individuální průnik střelou, kterou Havel nešťastně tečoval mimo dosah gólmana Hrušky.

Domácí po druhé brance získali převahu. Viktoria většinu času bránila a směrem dopředu působila zcela bezzubě a nevytvořila si jedinou zajímavou možnost.

Její ofenzivní trápení pokračovalo i v prodloužení, šance si ale dlouho nevytvářeli ani fotbalisté CSKA. Domácí navíc ve 111. minutě přišli o útočníka Caiceda, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Západočeši ale krátkou přesilovku nevyužili, naopak těsně před koncem inkasovali ze standardní situace. Geferson prodloužil míč na nepokrytého Mattheije a domácí obránce hlavou překonal bezmocného Hrušku.

CSKA Sofia - Viktoria Plzeň 3:0 (2:0, 1:0) po prodloužení

Branky: 6. Carey, 63. Jomov, 119. Mattheij. Rozhodčí: Palabiyik - Sesigüzel, Kalkavan (všichni Tur.). ŽK: Turicov, Jomov, Caicedo, Mattheij, Lam, Mladenov (trenér) - Šulc, Janošek, Havel. ČK: 111. Caicedo (Sofia). První zápas: 0:2, postoupila Sofia.

Sofia: Busatto - Turicov, Antov, Mattheij, Mazikou - Vion (59. Lam), Geferson, Carey - Jomov, Caicedo, Wildshut (90.+1 Achmedov). Trenér: Mladenov.

Plzeň: Hruška - Řezník (89. Hybš), Kaša, Pernica (106. Brabec), Havel - Janošek - Ba Loua (90. Kayamba, 114. Beauguel), Šulc (63. Káčer), Bucha, Mosquera (106. Falta) - Chorý. Trenér: Bílek.

Michal Bílek (trenér Plzně): "Samozřejmě jsme zklamaní. Hráči, my trenéři, vedení klubu. To je pochopitelné, protože jsme to měli dobře rozehrané, vedli jsme po prvním zápase 2:0. Dneska jsme prohráli, nevyšlo to. Jaký to bude mít dopad? To není otázka na mě. Ve druhé půli ani v prodloužení jsme se nedostali tolik do hry, jak bychom sami chtěli. Nebyli jsme nebezpeční pro soupeřovu branku. Může to být nezkušeností, tím, že dochází síly, nebo kvalitou soupeře. Chvílemi dobře držel balon a vytvořil si určitý tlak. Po druhé brance to pro nás bylo hodně složité. Škoda, že ke konci zápasu, když šel soupeř do deseti, jsme si nevytvořili střeleckou pozici nebo brankovou příležitost. Měli jsme sice tlak, ale nic jsme si tam nevytvořili."

Luděk Pernica (obránce Plzně): "Nechci používat sprostá slova, ale prostě jsme to zase nezvládli. Už třetím rokem. Je to hrozně špatně. Měli jsme nějaké šance první poločas, i před gólem šel Choras (Tomáš Chorý) sám na bránu. Nic jsme neproměnili a v prodloužení nás ještě potrestali na 3:0, i když jich bylo o jednoho míň. Kalich hořkosti jsme si vypili až do dna. Ani nevím, co tam rozhodčí před třetím gólem písknul za faul v rohu. Propadnutý balon a 3:0."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články