Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Papírově lepší nemusí vždy vyhrát. A my se o to pokusíme, říká Koubek před největší výzvou kariéry

Plzeň se chystá na dvojzápas jara. Ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy narazí na Fiorentinu a ve čtvrtek bude mít na úvod výhodu domácího prostředí. Obránce Západočechů Lukáš Hejda si uvědomuje, že favoritem je italský zástupce. Kouč Plzně Miroslav Koubek však obavy před soupeřem odmítá. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve čtvrtek od 18:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň trápí před historickým zápasem s Fiorentinou hráčské absence

"Nálada je dobrá. Je to pro nás historický milník, všichni se na to těšíme. Cítím to nejen od kluků, ale i z celého klubu. Ve městě mě lidi zastavují, přejí štěstí. Myslím si, že tady v Plzni to žije. Klademe na to velký důraz a moc se těšíme," tvrdí Hejda, jeden z nejzkušenějších hráčů západočeského klubu.

Plzeň se v evropských pohárech střetne s dalším věhlasným italským klubem. "Respektujeme sílu soupeře. Bereme to tak, že Fiorentina je velký favorit. Ale zápasy jsme už tady zvládli i se silnějšími soupeři. Máme velkou sílu hlavně v domácím prostředí," myslí si Hejda. "Ve fotbale je to tak, že teoreticky papírově lepší nemusí vždycky vyhrát. A my se o to pokusíme," dodává trenér Koubek.

"Musíte podat nadstandardní výkon, každý jedinec. Z pohledu individuálních dovedností a týmové taktiky v obou fázích hry. Musíte se opřít o skvělý výkon brankáře. Výsledkem by mělo být snažit se eliminovat největší zbraně soupeře a využít ty vlastní," vyjmenovává Koubek aspekty případného úspěchu.

Má Koubek plán, jak vyzrát na Fiorentinu? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Viktoria v posledním utkání ligy jen remizovala v Karviné 0:0, Fiorentina v Serii A nestačila na Juventus a v Turíně padla 0:1. "Čeká nás extrémně těžký zápas. Vypadají, že jsou na balonu velmi dobří, šikovní. Balon drží poměrně dobře a vesměs celý tým je technicky velmi dobře vybavený. Takže musíme být kompaktní a nečeká nás lehká práce," uvědomuje si Hejda.

V dresu Fiorentiny by se mohl představit také český reprezentační zástupce Antonín Barák. "S Tondou Barákem moc zkušeností nemám. Já jsem ho zažil v pár zápasech, možná když byl ještě ve Slavii, možná v Příbrami. Známe ho z reprezentace, víme, že to je kvalitní hráč s výbornou střelou, na to si musíme dát pozor," varuje Hejda.

"Chceme odehrát dobrý výsledek tak, abychom ještě v odvetě měli pořád šanci postoupit," přeje si. "Cítíme, že v Evropě hrajeme trošku jinak, prostě se nám daří. Letos nám Evropa sedí a chceme v tom pokračovat," burcuje. "Rychlá branka by nám extrémně pomohla. Když chytneme lidi co nejdřív, tak se nám bude hrát snáz a věřím, že jsme schopni odehrát dobrý zápas s dobrým výsledkem," dodává Hejda.

Plzeň se však potýká s četnými absencemi. "Úplně bych nechtěl otvírat karty, ale určité personální problémy máme. Představoval bych si v tuto chvíli kompletnější kádr, nicméně moje celoživotní heslo je 'pokud je nás jedenáct, jsme kompletní,'" nedělá si Koubek vrásky. Konkrétnější ohledně startu Jhona Mosquery, jenž vynechal poslední dvě soutěžní utkání, ale není. "Zatím bych to nechal otevřené," říká tajemně.

Pro Koubka půjde o prestižní zápas. "Krásná, zajímavá práce připravovat mužstvo na tak věhlasného soupeře. Pravděpodobně to je v mé kariéře největší utkání a výzva. Mám pocity natěšenosti a radosti, nikoliv strachu. A takto chci, aby přemýšlel i tým," tvrdí. "Obavy nemáme. To nepatří do sportu, někoho se bát," dodává Koubek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články