Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Naštěstí jsme se rychle oklepali, říká Kopic a o vítězný gól se dělí s Kalvachem

Jeho střela s tečí spoluhráče Lukáše Kalvacha znamenala další tři body pro Plzeň ve skupině Evropské konferenční ligy, a Jan Kopic byl hlavně rád, že se po delší době trefil. "Kalvy na mě křičel, že to tečoval on. Gól si píšu já, on asi taky. Pár branek levačkou mám, ale samozřejmě dávám víc silnější pravou nohou. Delší dobu jsem nedal gól, takže jsem rád, že to tam padlo, a hlavně že to byl vítězný gól," řekl Kopic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Astana – Plzeň

Pro Radiožurnál a Deník přiznal, že Západočeši měli v úvodu potíže na umělé trávě. "Hlavně v přihrávkách. Když to dáte trošku vedle spoluhráče, strašně těžko se na tom manévruje, než se člověk otočí. Je to jiný povrch. Hlavně první poločas nám to dělalo problémy, nebyl to asi moc hezký fotbal," přiblížil krajní záložník.

"Pak jsme dostali gól, naštěstí jsme se oklepali, rychle vyrovnali a za chvilku jsme to otočili. Nakonec jsme výsledek ubránili a získali důležitou výhru do skupiny," doplnil pětadvacetinásobný reprezentant.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka navázali na úvodní domácí triumf 1:0 nad Ballkani a se šesti body vedou skupinu C. O tři body méně mají Ballkani a Dinamo Záhřeb, které dnes v Kosovu překvapivě prohrálo 0:2. Astana je poslední bez bodu.

"Doufali jsme v takový začátek. Věděli jsme, že doma něco uhrajeme, i to, že pro postup budeme muset přivézt body i z venku. To se dneska povedlo. Teď když si to uhrajeme doma, mělo by to stačit. Ale nebudeme spoléhat jenom na domácí zápasy," uvedl Kopic.

I druhou soutěžní branku v této sezoně vstřelil v Konferenční lize v součtu s kvalifikací. "Vůbec bych se nezlobil, kdybych dával jenom v poháru, a v lize by to za mě vzal někdo jiný. Hlavně ať vyhráváme, samozřejmě," dodal bývalý hráč Jablonce nebo Jihlavy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články