Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Násilná dohra. Rodiny fotbalistů West Hamu napadli fanoušci Alkmaaru

Odvetu semifinále Konferenční ligy mezi domácím Alkmaarem a West Hamem provázely násilnosti fanoušků. Po utkání, v němž si hosté zajistili postup do finále, byly napadeny rodiny hráčů West Hamu. Do potyčky, kterou ukončil rychlý zásah policie, se zapojilo i několik fotbalistů West Hamu včetně kapitána Declana Ricea, uvádí web Algemeen Dagblad.

Fanoušci AZ Almaar během utkání s West Hamem
zdroj: Reuters

"Hráči se do toho zapojili, protože šlo o tribunu s rodinami. Ale naši příznivci nic neudělali, takže si tím nenecháme náš velký večer zkazit," uvedl trenér West Hamu David Moyes, který měl mezi fanoušky otce.

Chování domácích příznivců odsoudil trenér Alkmaaru Pascal Jansen i hráči. "Stydím se, tohle na stadiony nepatří. I když prohrajete, tak se musíte ovládat," uvedl kouč, jehož rodina a další nizozemští příznivci byli terčem podobného útoku v průběhu úvodního semifinále v Londýně.

"Je to smutné. Měl jsem tam přítelkyni a rodinu a říkali mi, že se klepali strachem," přidal obránce Pantelis Chatzidiakos. "Tohle ani nebyli fanoušci. Jestli chtějí dělat tohle, tak ať radši zůstanou doma," dodal.

West Ham první zápas vyhrál 2:1 a postup do finále si ve čtvrtek v Alkmaaru pojistil vítězstvím 1:0. Ve finále, které se uskuteční 7. června v pražském Edenu, anglický celek nastoupí proti Fiorentině.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Alkmaar – West Ham
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články