Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Na tréninku dávali penalty všichni, kroutil hlavou po vyřazení Hofmann

Velké zklamání čišelo ze stopera Stanislava Hofmanna po vyřazení Slovácka ve druhém předkole Evropské konferenční ligy s Lokomotivem Plovdiv. Tým z Uherského Hradiště navzdory velké převaze dal jen jeden gól, jehož prostřednictvím srovnal manko z prvního utkání, ale vyhořel v penaltovém rozstřelu. V něm skórovali pouze dva hráči z pěti.

Stanislav Hofmann (vlevo) v utkání s Lokomotivem Plovdiv
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Pokutové kopy byly v minulé sezoně chloubou Slovácka, všech čtrnáct totiž fotbalisté proměnili - tentokrát ale tři zklamali. "Všichni jsme je o den dříve trénovali a všichni je dávali. Pětice byla celkem jasná," vysvětlil Hofmann složení exekutorů. "Já jsem mezi nimi nebyl, protože jsem ji nedal a neproměnil jsem i nedávno," dodal zkušený stoper.

Zklamání z vyřazení bylo o to větší, že soupeř byl k vyřazení. "Moc toho dopředu neukázali. Čekal jsem, že penalty budou spravedlivé, ale nebylo tomu tak," láteřil Hofmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slovácka se loučí s Konferenční ligou ve 2. předkole

Souhlasil ale s trenérem Martinem Svědíkem v tom, že Slovácko mělo dát druhý gól v normální hrací době a k dramatickému rozuzlení nemuselo dojít. "Jeden gól nestačil. Také se ukázalo, jak důležité pro vývoj celého dvojutkání byla inkasovaná branka v závěru duelu v Bulharsku," připomněl stoper.

Rozhodnout v tomto směru mohl i on. Po hodině hry se dostal na malém vápně k hlavičce, ale trefil jen brankáře. "Balon tam propadl po rohu, když tam skákal Rambo (Reinberk), já jsem reagoval na poslední chvíli a už to nestihl umístit," popsal šanci.

Tuší, že nejen on, ale celý tým bude hledat recept, jak se z deprese po nešťastném vyřazení dostat. "Každý to máme jinak nastavené, mně snad v pátek přes den pomůžou rozebrat děti," konstatoval jednatřicetiletý obránce, který na Slovácku začíná sedmou sezonu.

Život podle něj půjde dál, už v neděli čeká Slovácko ligový zápas s Českými Budějovicemi. "Je to pro nás velká zkušenost a je škoda, že jsme si ji neprodloužili. Musíme makat tak, abychom si evropské poháry vybojovali zase v této začínající sezoně," přál si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články